Klaar voor de strijd?

KAmin12-poster-2018

Zes kinderen lopen met grote schilden naar voren. Ze kunnen zich bijna helemaal verschuilen achter het schild! Voor in de kerk demonsteren ze hoe Romeinse soldaten met hun schilden verschillende opstellingen konden maken. Achter een schild ben je veilig in de strijd!

Over ‘strijd’ ging het op het Kinderappel 2018. Het Kinderappel werd gehouden op Urk (14 april) en in Noordeloos (21 april). Op Urk zijn zo’n 250 kinderen aanwezig, in Noordeloos ongeveer 700. Kand. J. van Vulpen en ds. C. Cornet vertelden in hun Bijbelse toespraak over Paulus. Paulus leefde in de tijd van de Romeinen. Hij wist goed hoe Romeinse soldaten eruit zagen. Ze hadden onder andere een schild om zich te beschermen. In Efeze 6 vertelt Paulus dat een christen ook een wapenrusting nodig heeft. Er is een onzichtbare strijd. De duivel valt Gods kinderen aan, hij wil dat ze niet naar God luisteren. Paulus vergelijkt het geloof met een schild. Een schild dat je beschermt tegen de duivel.

Uit honderden monden klinkt even later het themalied:

Kijk! Een aanval wordt gedaan.
Hoor! Daar komt de vijand aan.
Hij heeft pijlen laten maken,
om Gods kinderen te raken.
Daarom: neem je schild en zwaard,
bid of God ook jou bewaart.

Buiten vertelt een echte militair (in Noordeloos) over de wapens in de strijd. Hij legt de verschillende onderdelen van de wapenuitrusting uit. Onder het genot van een raketijsje wordt er aandachtig naar hem geluisterd.

Aan het einde van het Kinderappel wordt de Afrikaanse versie van ‘Lees je Bijbel, bid elk dag’ gezongen: Lees je Bijbel, bid elke dag, en je zal groei, groei (couplet 1) - Verwaarloos je Bijbel, vergeet om te bid, en je zal krimp, krimp (couplet 2). Zo belangrijk is dus de Bijbel en het gebed! Lees je Bijbel, bid elke dag!

Tot slot:

  • Een speciaal bedankje voor de kinderen uitHeerde en ’s Gravenhage/Scheveningen voor de hulp met het introductiestukje, de collecte en het opruimen!
    Vind je het leuk om met jullie zondagsschool of club volgend jaar te helpen? Laat het ons weten!
  • Wil je nog even nagenieten van het Kinderappel? Op Facebook en op de website kun je de foto's en toespraken terugkijken en luisteren!
  • Wil je het lied nog een keer zingen, maar weet je niet meer precies hoe het ging? Download dan het lied met de muziek.
  • Laat ons weten wat je ervan vond! Ga naar: www.lcj.nl/enquete-kinderappel-12.

We hopen jullie volgend jaar weer te mogen ontmoeten op D.V. 11 mei 2019 (Urk) en 18 mei 2019 (Noordeloos).Bekijk hier het hele Kinderappel -12 in Noordeloos

Zie ook het verslag dat het Reformatorisch Dagblad maakte n.a.v. het Kinderappel -12.

Terugblik Kinderappel -12 -- 2018 Noordeloos

Terugblik Kinderappel -12 -- 2018 Urk

Opnamen Kinderappel -12 2018

|