Kijk omhoog!

LCJ_poster_kinderappel

Een doodziek kind doet nog even zijn ogen open. Kijk omhoog! Hij kijkt naar de koperen slang en…geneest! Deze geschiedenis van de koperen slang stond centraal tijdens het jaarlijkse Kinderappel van het LCJ. Dit werd gehouden op zaterdag 13 mei (Noordeloos) en 20 mei (Urk), waarop 850 kinderen met hun leidinggevenden aanwezig waren. 

Rond 10 uur stroomt de kerk vol met honderden kinderen. Even later is Psalm 116 te horen. Heerlijk om met zoveel kinderen, leidinggevenden en ouders te zingen tot eer van de HEERE!

Op de Kinderappels vertellen dominee Wijnsma (in Noordeloos) en student Van der Staaij (op Urk) de Bijbelse geschiedenis van de koperen slang. De Israëlieten mopperen tijdens de woestijnreis op Mozes en vooral op God. Voor straf stuurt God giftige slangen. Mozes bidt tot de HEERE om vergeving voor de zonden en het wegnemen van de giftige slangen. Mozes moet een koperen slang maken en die op een stok omhoog steken. Wie gebeten is, moet omhoog kijken naar de slang. Omhoog kijken betekent genezing. Wie niet omhoog kijkt, sterft. De slang wijst op de Heere Jezus. We moeten levend gemaakt worden door op de Heere Jezus te zien. Kijk omhoog naar Hem! Hoe? Met de ogen van je hart. Kijken naar de Heere betekent geloven in Hem.

Een ander onderdeel van de Kinderappels zijn de workshops. Meneer Huisman laat zien hoe koper en brons bewerkt wordt. Ademloos kijken de kinderen toe. Kinderen die graag knutselen, kunnen kiezen voor het maken van een bouwplaat van een tent. Hou je meer van spelen, dan is de keuze voor een spel snel gemaakt. In de kerk luisteren kinderen naar een vertelling.

Met elkaar zingen we een speciaal voor deze dag gemaakt themalied. Het refrein wordt al snel meegezongen. Het geeft de kern van de dag aan. Het is terug te lezen op de sleutelhanger die als presentje gegeven wordt aan het einde van het Kinderappel:

Jezus en de koop’ren slang.
Zie op Mij, hoe Ik hier hang.
Kijk omhoog, want Ik vergeef.
Kijk omhoog en leef!

Tot slot:

  • Een speciaal bedankje voor de zondagsschool van Middelharnis en Urk (Maranatha) voor de hulp met het introductiestukje, de collecte en het opruimen! Vind je het leuk om met jullie zondagsschool of club volgend jaar te helpen? Laat het ons weten!
  • Wil je nog even nagenieten van het Kinderappel? Op Facebook en op de website kun je de foto's en toespraken terugkijken en luisteren!
  • Wil je het lied nog een keer zingen, maar weet je niet meer precies hoe het ging? Op de website (rechts onder downloads) is het lied te vinden.
  • Laat ons weten wat je ervan vond! Ga naar: www.lcj.nl/enquete-kinderappel-12.

We hopen jullie volgend jaar weer te mogen ontmoeten op D.V. 14 april 2018 (Urk) en 21 april 2018 (Noordeloos).

Terugblik Kinderappel -12 -- 2017 Urk

Terugblik Kinderappel -12 -- 2017 Noordeloos

Opnamen Kinderappel -12 2017

|