Muziek

muziek luisteren 1

Muziek is belangrijk in je leven. Maar wat luister je en waarom? Urker mannenkoor, Bach, gospel, popmuziek, of...? Uit onderzoek blijkt dat 90% van de reformatorische jongeren popmuziek luistert. Als LCJ willen we een stuk bewustwording creëren rondom ons luistergedrag, maar ook het gesprek hierover aangaan. Ook samen luisteren naar wat de Heere over deze muziek en zanger(es) te zeggen heeft. Daarnaast willen we nadenken over mogelijkheden om muziek te maken en te luisteren. Als Lady Gaga of Jan Smit niet door de beugel kan, wat kan er dan wel? We zijn ervan overtuigd dat deze vraag om een eerlijk antwoord vraagt.

In het programma hebben jongeren een prominente plaats. Welke muziek luisteren zij, hoe gaan ze om met de vragen die dit met zich meebrengt? In een reportage hoor je hun mening! Ook experts nemen deel aan het gesprek. Zo zal o.a. Koos de Jong een bijdrage leveren over het gevaar van verschillende soorten muziek. Daarnaast gaan we samen met jongeren op zoek naar mogelijke alternatieven, als een eerste oriëntatie. We zullen het laatste woord er niet over zeggen, maar willen samen serieus luisteren naar wat het Woord te zeggen heeft.

Onder Kijk, Lees, Luister vind je meer achtergrondinformatie, variërend van extra reportages, een webseminar, toespraken en interessante artikelen en columns.

|