Houvast!

PosterJeugdappel_2016

Op zaterdagmorgen 16 april 2016 stroomde de hal van de Levend Evangelie Gemeente in Aalsmeerderbrug vol met jongeren. Dankbaar en blij zien we terug op een mooie en gezellige morgen rond het Woord. Wat was het fijn dat er zoveel jongeren en leidinggevenden aanwezig waren!

Onder het genot van frisdrank en een lekkere koek hadden alle jongeren keuze uit vier workshops waar zij zich bij aankomst voor in konden schrijven. Voor elk wat wils: sportief, muzikaal, creatief of actief met taal aan de slag, het was allemaal mogelijk!

We begonnen de morgen met het lezen van een gedeelte uit Mattheus 14, waar Petrus de Heere Jezus tegemoet loopt over het water. Zolang zijn ogen door het geloof op de Heere gericht waren ging het goed. Maar toen hij op het water, de wind en de storm lette werd hij bang en twijfelde hij. De Heere Jezus greep zijn hand en redde Petrus. Alleen in de Heere Jezus is houvast te vinden!

Na de introfilm die het thema treffend verbeeldde, hield ds. Polinder zijn lezing bij Psalm 73 vers 26. In een wereld vol onzekerheid moeten we ons vastklampen aan de Rotssteen die Houvast biedt, Jezus Christus. Asaf zingt dit ook: "Bezwijkt mijn vlees en mijn hart, zo is God de Rotssteen mijns harten, en mijn Deel in eeuwigheid". Buiten deze Rotssteen is er geen houvast te vinden in het leven.

Na een gezellige pauze met elkaar gingen alle jongeren actief aan de slag met het thema. Onder de begeleiding van djembé’s werd enthousiast gezongen. Een andere groep heeft het thema Houvast verbeeld in een collage van snippers gekleurd papier, dit heeft prachtige creatieve resultaten opgeleverd! De collages zijn ook te bekijken op de foto’s.

Op het parkeerterrein en op het grasveld zijn jongeren actief en sportief met elkaar bezig geweest. Bekijk de foto’s voor een impressie van deze prachtige morgen en bedenk daarbij eens wat uw of jouw houvast is in leven en in sterven!

Foto's Jeugdappel -16 -- 2016

Collages creatieve workshop Jeugdappel -16 -- 2016

Opname Jeugdappel -16 2016

|