Liefde gevraagd

JAmin16-2015

Een zonovergoten en stralende dag was het zaterdag 18 april. Uit het hele land waren er ruim 700 jongeren bij elkaar voor het Jeugdappel -16. Het thema 'Liefde gevraagd!' stond centraal.

Tijdens de opening begonnen we met elkaar door een Bijbelgedeelte te lezen uit de brieven van de apostel Johannes. Uit ruim 700 monden klonk de uitspraak van Augustinus 'Wie liefheeft, is mooi!'. Meneer van den Bos vertelde een verhaal van een man die moest leren dat hij met bitterheid niet kon leven, en dat hij door genade kon vergeven en liefhebben. Het was heel stil in de zaal, er werd ademloos geluisterd.

Na het verhaal was het tijd voor actie. We speelden met z'n allen bingo en de winnende jongeren kregen de opdracht een slachtoffer te verbinden met toiletpapier. Dit leverde hele creatieve noodverbanden op. De winnende groep ging onder luid applaus de pauze in met een grote puntzak snoep en een cadeaubon.

Na de pauze begonnen we met een prachtige introfilm. De boodschap 'Liefde gevraagd!' kwam in allerlei herkenbare praktijksituaties terug. Ds. Uitslag sloot bij de film aan met zijn slotappel over het thema 'Hoe liefhebben?'. Vanuit Johannes 21 stond de Heere Jezus centraal in Zijn dienende liefde. Hij vernederde zichzelf tot een dienstknecht en deed het slavenwerk voor zijn discipelen door hun voeten te wassen. Daarmee heeft Hij ons een voorbeeld gegeven. De Heere Jezus vernederde zich tot in de dood aan het kruis. Dat is pure liefde!

Alle jongeren kregen een symbolisch cadeautje mee naar huis, een hartjesdoosje met snoepjes en het thema er op afgedrukt. Onder het genot van de snoepjes kan je thuis nog lekker nagenieten, want alle foto’s staan op de website en op facebook.

Foto's Jeugdappel -16 -- 2015

Opnamen Jeugdappel -16 2015

|

Mail een vriend