Tips voor middagprogramma

Beste leidinggevende!

Veel clubs gaan na het Jeugdappel -16 (dat we bewust op een zaterdagmorgen van 10.00-12:00 uur houden) 's middags wat leuks met elkaar doen. Hierbij willen we je een aantal tips geven. Mocht je zelf leuke ideeën hebben, geef het dan aan ons door! Het gebeurt regelmatig dat clubs uit verschillende plaatsen met elkaar wat gaan doen. De reacties zijn enthousiast. Mocht je adresgegevens nodig hebben van leidinggevenden uit een andere gemeente, laat het ons dan weten.

Sportief
In de buurt van Aalsmeerderbrug (Schiphol-Rijk) zijn verschillende plassen. Het is heel leuk om hier met de jongeren een zeskamp te doen of andere sportieve activiteiten en daarna te gaan barbecueën. Je kunt bijvoorbeeld gaan kanoën in het Amsterdamse Bos; ga naar www.kanoverhuur-adam.nl voor meer informatie.

De ontdekking van de Sloterplas
Zo'n twintig minuten van het LEG gebouw ligt 'De ontdekking van de Sloterplas'. Hier is van alles te beleven, zoals: jungleparcours, kanovaren, skaten, fitness wandeling, disc golf parcours. Kijk voor meer informatie en prijzen op www.goslo.nl.

Klimpark Fun Forest
Liever iets avontuurlijker? Ga dan naar Klimpark Fun Forest in het Amsterdamse bos (www.funforest.nl). Dit is een bos vol avonturen. Op 4 tot 15 meter hoogte beweeg je jezelf door middel van lianen, tokkelbanen en andere onderdelen door acht verschillende parcours in het bos.

We zitten ook niet ver bij het strand vandaan. Bij lekker weer is een strandwandeling altijd aan te bevelen! Een concreet voorbeeld van recreatie aan het strand is het Heerderstrand: http://www.pretzoeker.nl/dagje-uit/heerderstrand.

Boederij 't Geertje
Je kunt hier allerlei leuke dingen ondernemen zoals boerengolfen, kanoën of roeien.
Wil je na afloop goedkoop met de jongelui eten? Neem een gasfles mee, wat blikken knakworsten en broodjes en doe een picknick onderweg. Of maak een stop bij de Mac Donald "Lang parkeren" bij Schiphol.

Corrie ten Boom huis
Het huis van Corrie ten Boom is nu een museum. Het staat aan de Barteljorisstraat 19 in Haarlem. Een groot deel van de woning is zo ingericht dat het overeenkomt met hoe het er in de veertiger jaren van vorige eeuw, dus ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, heeft uitgezien.
In het Corrie ten Boomhuis worden van dinsdag t/m zaterdag op dagelijks wisselende tijdstippen rondleidingen verzorgd. De rondleidingen starten tussen 10.00 uur en 15.30 uur, in de periode van 1 april t/m 31 oktober. Een bezoek is zeer de moeite waard, ook voor jongeren! Kijk voor meer informatie op www.corrietenboom.com.

Anne Frank huis
Midden in Amsterdam is het Anne Frank huis. Bezoek het huis waar Anne zich met haar familie tijdens de tweede wereld oorlog verscholen heeft. Kijk op www.annefrank.org voor meer informatie.

Dierenpark Amersfoort
Ga je met de jeugdclub naar DierenPark Amersfoort. Dan beleef je een middag vol dieren en avontuur. Je hoort, ziet en voelt van alles tijdens dit bezoek. Ontdek leuke weetjes die je nog niet wist over allerlei dieren! Kijk op http://www.dierenparkamersfoort.nl/ voor meer informatie en toegangsprijzen.

Fietsen in Nationaal Park Hoge Veluwe
Als bezoekers van het park kun je een prachtige fietstocht maken op de gratis witte fietsen! Huur een GPS met de groep en koop voor 1 euro een route. Kijk op http://www.hogeveluwe.nl/nl/zien-doen/fietsen/witte-fietsen/44 voor meer informatie over fietsverhuur en mooie tochtjes of andere activiteiten in dit prachtige natuurpark.

Dolfinarium Harderwijk
Kom je vanuit het noorden helemaal naar het Jeugdappel-16? Dan kan een leuke activiteit op de terugweg een mooie break zijn. Kijk eens op http://www.dolfinarium.nl/. Het Dolfinarium in Harderwijk is het grootste zeezoogdierenpark van Europa.

Nederlands Openluchtmuseum Arnhem
Bij een bezoek aan het openluchtmuseum maak je een reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Er is volop leven in het museum. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Kijk op http://www.openluchtmuseum.nl/ voor wat er allemaal te zien en beleven valt in dit museum!

|