Bijzonder ;) jong

 

Blind geboren, toch dankbaar

Doordat hij blind geboren is, gaat een aantal dingen in het leven van Leonard de Ruijter (21) uit Leiden net even anders dan normaal. Toch heeft Leonard er geen moeite mee dat hij blind is. "Ik heb talenten van de Heere gekregen en die kan ik volledig benutten. Ik zou niet een-twee-drie willen genezen."

thumb%20leonard.jpg

"Zoek iets moois in de ander" (video)

Anderen accepteren zoals ze zijn is een Bijbelse opdracht, weet Bart Fraanje (24) uit Barneveld. Hij heeft bij zijn werk als gymleraar geleerd hoe belangrijk het is om respect voor anderen te hebben. "De Heere Jezus is hierin ons grote Voorbeeld."

thumb%20leonard.jpg

Arnold (18) groeide op in pleeggezinnen

Sinds zijn geboorte woonde Arnold Slob (18) uit Hardinxveld-Giessendam in talloze pleeggezinnen. "Ik heb nooit een vaste basis in mijn leven gehad. Telkens moest ik wachten totdat ik weer ergens anders heenging."

thumb%20leonard.jpg

Sterker door dovenuniversiteit

Doordat Marlies Brokking (20) uit Zoetermeer van jongs af aan doof is, loopt ze in haar dagelijks leven vaak tegen beperkingen aan. Toch weerhoudt dat haar er niet van om positief in het leven te staan en een avontuur of uitdaging aan te gaan. 

thumb%20leonard.jpg

Opgroeien in Papoea; Gerjanne (16) weet wat het is

Gerjanne van Driel (16) woont al negen jaar met haar ouders en zusje in Papoea (Indonesië). Doordat ze grotendeels opgegroeid is in een andere cultuur heeft ze geleerd dat kerkelijke achtergronden minder belangrijk zijn. Maar ook dat je tevreden kunt zijn in een periode waarin je weinig vrienden hebt.

thumb%20leonard.jpg

Kerkdienst tussen de criminelen

Een kerkdienst achter slot en grendel, met jongens die vastzitten om mishandeling, afpersing en verkrachting. Susanne (24) gaat elke maand naar de jeugdgevangenis, om samen met deze jonge criminelen te luisteren naar de boodschap van het Evangelie.

|