Hart voor jongeren

IMG_6231

Op 15 en 28 december 2011 is het door het LCJ gemaakte programma 'Hart voor jongeren' uitgezonden via het beeldkanaal van de Reformatorische Omroep. In de twee afleveringen staan actuele onderwerpen voor en rondom jongeren centraal.

De eerste aflevering is speciaal voor jongeren, en gaat over: Muziek, Bijbellezen en Apologetiek; zeg eens wat je gelooft. Met actuele reportages, korte gesprekken met gasten aan tafel en de mening van het publiek is het een afwisselend programma dat echt iets te zeggen heeft over deze thema's.

De tweede aflevering heeft ouders, ambtsdragers en leidinggevenden op het oog. De volgende onderwerpen centraal: 'Jongeren, vrienden en vaste relaties', 'Kind en echtscheiding' en 'Huisgodsdienst, hoe kan het wel?'

Diverse ambtsdragers, experts en jongeren werkten mee aan deze uitzendingen, als vaste gast of als bijzondere gast bij een van de zes thema's:

  • Vaste gast in de eerste aflevering is ds. M. Klaassen (PKN);
  • 'Muziek': Koos de Jong, Bram Mijer, Jaco Ottevanger;
  • 'Bijbellezen': Marieke Griffioen (LCJ), Thijs Strijbis, Bram de Groot;
  • 'Apologetiek': ds. A. v/d Zwan (CGK), Jan Pieter Mijer, Tina van Herk.

  • Vaste gasten in de tweede aflevering zijn ds. R. van Kooten (HHK), dhr. H. Tromp, Dinah Strijbis
  • 'Jongeren, vrienden en vaste relaties': dhr. J. van Vugt;
  • 'Kind en echtscheiding': Geertje Fokkema (LCJ), Kees van Ginkel;
  • 'Huisgodsdienst': Mw. M. v/d Berg, mw. A. Schoonderwoerd.

Omdat het beeldkanaal voor de RO een pilot is, heeft in december iedereen gratis toegang. Na de uitzendingen, die ook voor het LCJ een pilot zijn, wordt via de website van het LCJ nazorg verleend. Via e-mail en twitter kunnen vragen gesteld worden aan deskundigen. Beide uitzendingen zullen via de website van het LCJ nog geruime tijd in z'n geheel terug te zien zijn en via YouTube blijvend per thema. Ook is er per onderwerp achtergrondinformatie en extra beeldmateriaal beschikbaar (o.a. in samenwerking met het Reformatorisch Dagblad) om te kijken, lezen en luisteren. Zo hopen we veel jongeren en ouders, ambtsdragers en leidinggevenden te bereiken.

Hieronder is een selectie te zien van de foto's van de opnamedag.


Foto's opnamedag 'Hart voor jongeren'

|