Kijkfragmenten Apologetiek

Op deze pagina vind je verschillende kijkfragmenten bij de uitzending van 15 december rondom het thema 'Apologetiek - zeg eens wat je gelooft':

  1. Webseminar Apologetiek - ds. M.J. Kater
  2. Geloven - als... student op de universiteit
  3. Geloven - als... verpleegkundige in een ziekenhuis
  4. Geloven - als... vakkenvuller in de supermarkt
  5. Geloven - als... bouwvakker in een bouwkeet
  6. Reportage Apologetiek

Deze fragmenten (2-5) bevatten de volledige gesprekken uit de reportage over apologetiek, zoals deze in de uitzending en in fragment 6 te zien is.


Apologetiek, zeg eens wat je gelooft. Een student geeft eerlijk antwoord op deze vraag. Tijdens zijn studie kan hij wel eens iets vertellen over zijn geloof, bijvoorbeeld als het gaat over politieke voorkeuren. Eerlijk geeft hij ook aan dat het best lastig is om Jezus Christus ter sprake te brengen. Dit kijkfragment behoort bij het programma Hart voor jongeren van het LCJ en de RO.
Apologetiek, zeg eens wat je gelooft. Een verpleegkundige geeft eerlijk antwoord op deze vraag. Ze vindt het lastiger om met patiënten over het geloof te praten dan met collega's, omdat je met collega's een band hebt. Het gaat er wat haar betreft vooral om dat je iets van de liefde van Christus laat zien. Spreken is niet altijd makkelijk, ook vanwege de twijfel die je zelf kunt hebben. Dit kijkfragment behoort bij het programma Hart voor jongeren van het LCJ en de RO.
Apologetiek, zeg eens wat je gelooft. Een vakkenvuller geeft eerlijk antwoord op deze vraag. Zijn Bijbel ligt in de kantine en dat kan voor mooie gesprekjes zorgen. Hij vertelt dat een echt goed gesprek niet zozeer de ander probeert te overtuigen, maar gaat over Wie God in Christus is. Dit kijkfragment behoort bij het programma Hart voor jongeren van het LCJ en de RO.
Apologetiek, zeg eens wat je gelooft. De bouwvakkers praten door over hoe je je als christen gedraagt in de bouwkeet. Ze geven eerlijk toe dat dit niet makkelijk is én dat ze hiervoor eigenlijk wel iets meer toegerust willen worden vanuit de gemeente. Dit fragment behoort bij het programma Hart voor jongeren van het LCJ en de RO.
|