Kijkfragmenten Bijbellezen

Op deze pagina vind je verschillende kijkfragmenten bij de uitzending van 15 december rondom het thema 'Bijbellezen':

 1. Webseminar Bijbellezen - Marieke Griffioen - de Vries
 2. Bijbellezen, waarom is dat zo belangrijk?
  Interview met Erwin Hout over de rol van de Bijbel in zijn leven
  Bekijk ook de 1e Reportage Bijbellezen
 3. Bijbellezen, hoe doe je dat?
  Praktische tips van jeugdwerkadviseur Marieke de Vries
  Bekijk ook de 2e Reportage Bijbellezen
 4. Daily Bread Bijbelstudiemethode
 5. The Word of God - slideshow met Bijbelteksten

De fragmenten 2 en 3 bevatten de volledige interviews van de beide reportages over Bijbellezen, zoals deze in de uitzending (en onderaan deze pagina) te zien zijn. Het vierde fragment bevat een voorbeeld van een Bijbelstudiemethode, die ook na te lezen is in een bundel met 24 Bijbelstudiemethoden.


Erwin Hout vertelt welke rol de Bijbel in zijn leven speelt. Toen hij 18 jaar geleden zijn nek brak, hoorde hij God spreken door Zijn Woord. De Bijbel is voor hem het levende Woord, en hij vertelt hoe hij tijd vrij maakt om dat Woord te lezen. Dit kijkfragment behoort bij het programma Hart voor jongeren van het LCJ en de RO.
Marieke de Vries geeft wat achtergrondinformatie bij het onderzoek dat onder ruim 3300 jongeren gehouden is over o.a. Bijbellezen en gebed. Daarnaast geeft ze praktische tips over hoe je Bijbellezen een onderdeel van je leven kunt maken. Dit kijkfragment behoort bij het programma Hart voor jongeren van het LCJ en de RO.
De Daily Bread methode voor Bijbelstudie is een eenvoudige methode om gestructureerd Bijbelstudie te kunnen doen. De 9 stappen beginnen in het Engels allemaal met een 'P', dat maakt het makkelijk om te onthouden.
Er is een Nederlandse vertaling van deze methode te vinden in een bundel met 24 Bijbelstudiemethoden!
|