Huisgodsdienst - hoe kan het wel?

huisgodsdienst1

Steeds vaker bereiken ons als Jeugdwerkorganisatie vragen over (geloofs)opvoeding van kinderen. Een belangrijk onderdeel van deze opvoeding is huisgodsdienst. Samen als gezin bidden, Bijbellezen en zingen. Maar hoe geef je dit vorm? De aanpak bij een gezin met jonge kinderen is anders dan bij een gezin met pubers. En als je zowel jonge kinderen als pubers aan tafel hebt zitten, wordt het misschien nog wel lastiger. Samen zoeken we naar handvatten om deze gezinsgodsdienst vorm te geven.

In twee korte reportages laten we een 'goed' en een 'fout' voorbeeld van huisgodsdienst zien. Over deze voorbeelden gaat het gesprek aan tafel, met ouders, ambtsdragers en een jongere. Vanuit de eigen ervaring worden moeilijkheden en mogelijkheden gedeeld, waarbij steeds gekeken wordt naar wat de Heere in Zijn Woord hierover zegt. Handige tips worden gedeeld en de noodzaak van dit onderwerp wordt benadrukt.

Onder Kijk, Lees, Luister vind je meer achtergrondinformatie, variërend van extra reportages, een webseminar, toespraken en interessante artikelen en columns.

|