Kijkfragmenten Huisgodsdienst

Op deze pagina vind je verschillende kijkfragmenten bij de uitzending van 28 december rondom het thema 'Huisgodsdienst - hoe kan het wel?':

  1. Webseminar over Huisgodsdienst - ds. A. van de Bovekamp, predikant CGK Veenendaal (Bethel) en deputaat Kerkjeugd en onderwijs
  2. Reportage 'negatief' voorbeeld, zoals getoond in de uitzending
  3. Reportage 'positief' voorbeeld, zoals getoond in de uitzending
  4. Deel 1 van het volledige interview 'Hoe kan het wel'
  5. Deel 2 van het volledige interview 'Hoe kan het wel'

In dit webseminar omschrijft ds. A. van de Bovekamp, predikant CGK Veenendaal (Bethel) en deputaat Kerkjeugd en onderwijs, wat huisgodsdienst inhoudt. Daarnaast geeft hij ook heel concrete aanwijzingen om dat wat u beloofd hebt bij de doop, vorm te geven. Dit kijkfragment behoort bij het programma Hart voor jongeren van het LCJ en de RO. Zie ook de webseminars over 'Jongeren, vrienden en vaste relaties' en 'Kind en echtscheiding'.
Als vader probeert zijn gezin bij het Bijbellezen te betrekken, gaat er van alles mis. De een moet weg om te gaan trainen, een volgende pakt halverwege haar mobiel op en een derde zit ongeïnteresseerd onderuitgezakt. Huisgodsdienst, hoe kan het wel?!
We nemen een bezoekje in een gezin dat op een positieve manier huisgodsdienst vorm geeft. Samen Bijbellezen, bidden, zingen en erover doorpraten.
In deze video is deel 1 van het volledige interview te zien, bij de reportage 'huisgodsdienst - positief voorbeeld'.
Eerst met elkaar uit de Bijbel lezen en erover doorpraten, elk kind krijgt op het eigen niveau aandacht. De vader van dit gezin legt ook een verband naar de preek van de afgelopen zondag. Tenslotte zingen ze met elkaar, iedereen doet enthousiast mee.
Nadat we in deel 1 het voorbeeld gezien hebben, leggen vader en moeder van dit gezin in deel 2 uit hoe zij bezig zijn met huisgodsdienst.
|