Kijkfragmenten Muziek

Op deze pagina vind je verschillende kijkfragmenten bij de uitzending van 15 december rondom het thema 'Muziek':

  1. Webseminar over muziek - Jaco van der Knijff (muziekredacteur RD)
  2. Jongeren kijken actuele clips - Bekijk ook de reportage uit de uitzending...
  3. Gesprek met jongeren - samen zoeken naar 'wat kan wel'
    deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4
  4. NOS headlines - verslag poplezingen Koos de Jong

De vijf fragmenten bij nummer 2 en 3 vormen samen één geheel en bevatten het volledige gesprek met 4 jongeren uit de reportage over muziek, zoals die te zien is in de uitzending (en onderaan deze pagina).


Vier jongeren kijken actuele clips van Jan Smit, Amy MacDonald en Lady Gaga. Nadat de clips bekeken zijn, gaan ze erover in gesprek. Zie hiervoor Gesprek met jongeren 1-4. Dit kijkfragment behoort bij het programma Hart voor jongeren van het LCJ en de RO.
Deel 1 van het gesprek met jongeren over actuele clips van Jan Smit, Amy MacDonald en Lady Gaga. Ze geven eerlijk aan wat de muziek met hen doet, maar kijken ook verder. Zie ook deel 2-4 van dit gesprek. Dit kijkfragment behoort bij het programma Hart voor jongeren van het LCJ en de RO.
Deel 2 van het gesprek met jongeren over actuele clips van Jan Smit, Amy MacDonald en Lady Gaga. Ze bespreken wat God nu met deze muziek te maken heeft. Zie ook deel 1 en 3-4 van dit gesprek. Dit kijkfragment behoort bij het programma Hart voor jongeren van het LCJ en de RO.
Deel 3 van het gesprek met jongeren over actuele clips van Jan Smit, Amy MacDonald en Lady Gaga. Ze geven aan dat een open een eerlijk gesprek tussen ouderen en jongeren van groot belang is. Zie ook deel 1-2 en 4 van dit gesprek. Dit kijkfragment behoort bij het programma Hart voor jongeren van het LCJ en de RO.
Deel 4 van het gesprek met jongeren over actuele clips van Jan Smit, Amy MacDonald en Lady Gaga. Jong en oud wordt opgeroepen om samen te zoeken naar een verantwoord alternatief voor popmuziek. Zie ook deel 1-3 van dit gesprek. Dit kijkfragment behoort bij het programma Hart voor jongeren van het LCJ en de RO.
NOS verslag van één van de lezingen over popmuziek die Koos de Jong met 'JijDaar' heeft gegeven.
|