Op reis naar het Beloofde land: een unieke experience!

Al drie jaar achtereenvolgens is het LCJ naar het Midden Oosten gereisd. Niet alleen Israël, maar ook Jordanië werden bezocht. Waarom wil het LCJ eigenlijk naar Israël? Als jongerenorganisatie willen wij jou toerusten en concreet betrekken bij het thema Israël. Dit vanwege de diepe verbondenheid die er is tussen de kerk en het volk van Israël. Vanuit deze verbondenheid wil het LCJ de ontmoeting met Israël actief zoeken.

Tijdens de afgelopen reizen waanden onze deelnemers zich terug in de tijd in het Beloofde Land. In Nazareth Village waar het leven ten tijde van de Bijbel uitgebeeld werd, maar ook bij het Meer van Galilea, Kapernaüm, Bethesda, en Tabgha. Tijdens de reizen was er niet alleen sprake van sightseeing, maar werd er ook gezweet! Midden in de nacht de Massada op klimmen, kajakken en lange hikes door de prachtige natuurgebieden die Israël rijk is.

Waarom een LCJ reis naar Israël?
Door vele organisaties worden Israël reizen georganiseerd. Wat maakt de LCJ jongerenreizen anders? Tijdens de LCJ jongerenreizen wordt het Land van de Belofte niet alleen door de ogen van een toerist bekeken, maar verdiepen we ons ook in de Bijbelse context en krijg je als deelnemers een verdieping en verrijking van het christelijke geloof aangereikt. Het zijn geen gewone Israël-jongerenreizen, maar reizen waarbij het draait om ontmoeting, gesprekken en verbinding. Met elkaar als groep, maar ook met de inwoners van dit bijzondere land. Van de IDF soldaten aan de noordgrens tot de orthodoxe Jood in Jeruzalem toe. 

Is dit misschien ook iets voor jou? Bekijk de foto’s en filmpjes om een indruk te krijgen. Komend jaar (2020) hopen we ons als LCJ te bezinnen op een nieuw en origineel concept. Zo kunnen wij blijvend unieke en onderscheidende reizen faciliteren. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie. Heb je specifieke vragen of wil je meer informatie? Stuur een mail naar Marjolein Hooydonk.

|