Een verrassende trouwdag

« Terug naar overzicht

Een verrassende trouwdag

Groot nieuws: een heel gewoon meisje van het platteland gaat trouwen met een rijke zakenman. Heel wat verschillen moeten worden overbrugd. Truus komt uit een arm gezin en is daarom weinig gewend. Henry daarentegen heeft van jongs af aan alles gekregen wat zijn hart begeerde. Maar de liefde lijkt alle verschillen te bedekken en de trouwdag staat gepland. 

Truus' ouders zijn maar wat blij dat hun dochter met haar neus in de boter valt. Ze halen dan ook alles uit de kast om ervoor te zorgen dat hun dochter er stralend uit ziet op de grote dag. Het mag aan niks te merken zijn dat ze minder bedeeld zijn dan de familie van Henry. En zo gebeurt het. Er wordt een schitterende trouwjurk uitgezocht, helemaal volgens de laatste mode. Het kan niet luxe genoeg, kosten noch moeiten worden gespaard. Truus gaat helemaal op in alle voorbereidingen voor de mooiste dag van haar leven. De grote dag breekt aan. Al vroeg in de morgen staat Henry voor de deur van Truus' ouderlijk huis. De bruid is vol verwachting: 'Wat zou de bruidegom van haar vinden?' Maar wat het mooiste moment van de dag moest worden, loopt uit op een grote teleurstelling. Henry kijkt zijn bruid verbaasd, verdrietig en teleurgesteld aan: 'Ik had je toch gezegd dat mijn voorkeur uitgaat naar een eenvoudig mantelpakje? Heb je dat dan niet onthouden?'

Het is Hemelvaart geweest. De Kerk is in afwachting van de grote dag, haar trouwdag. Op die dag zal Jezus, de Bruidegom komen om Zijn bruid mee te nemen naar Zijn huis, de hemel. Tot dat moment bereidt de bruid deze grote dag voor, om klaar te zijn als Hij komt. Maar… zal ze het beter doen dan Truus? Luistert ze naar de wens van haar Bruidegom? Leg jouw leven er eens naast. Kun jij uitzien naar die dag? En doe je dat dan zoals de Heere Jezus dat van je vraagt? Luister je naar Zijn wil en wet? Dan zie je verlangend uit naar die grote dag! Is dat jouw leven?!

Geertje Fokkema, Jeugdwerkadviseur 

|