Terugblik themadag 30+ 2018

LCJ-Poster-30+-themadag

Op zaterdag 29 september vond de eerste 30+dag plaats. Zo’n zeventig dertigplussers troffen elkaar in de Christelijke Gereformeerde Elimkerk van Ouderkerk aan de Amstel. Naast de twee lezingen over het thema ‘Geestelijke strijd’ was er ruimte voor ontmoeting en gezelligheid. Ds. R. W. De Koeijer begon de dag met een lezing over ‘Geestelijke strijd in Bijbels perspectief’. Hij liet vanuit Mattheüs 4 en Efeze 6 zien dat de geestelijke strijd een serieuze aangelegenheid is. Daarbij haalde hij diverse keren puriteinen zoals John Owen en William Perkins aan. Een christen heeft niet alleen met de duivel en de wereld te kampen, maar ook met zichzelf. Dat de overwinning door Christus Zelf is behaald, mag het uitgangspunt voor deze strijd zijn.

Daarna was er tijd voor koffie en een wandeling door Ouderkerk. Vervolgens konden de deelnemers aanschuiven aan een heerlijk buffet.

S. D. Post sprak ’s avonds over ‘Geestelijke strijd in maatschappelijk perspectief’. Christenen kunnen in plaats van het zwaard en het schild uit Efeze 6 een ‘screen’ en ‘softball’ voor zich hebben. Met het screen leidt de duivel ons af van het geestelijke leven. Een softball is een comfortabel Evangelie waar iedereen zich goed bij voelt. Maar dat doet geen recht aan de boodschap van zonde en genade die Christus ons brengt.

In februari vindt er een vervolg plaats op deze dag in de vorm van een conferentie die gehouden wordt in Wijk aan Zee van 8 t/m 11 februari. Meld je op tijd aan, want vol = vol!

Foto's Themadag 30+ 2018

|