Liefhebben op afstand

‘Liefhebben op afstand’, dat is het thema van de Landelijke Actie dit jaar. Heb jij anderen lief? Niet alleen je familie en vrienden, maar heb je ook mensen lief die iets verder wonen? In Burkino Faso bijvoorbeeld?

Dit jaar willen we actie gaan voeren voor Woord en Daad en voor het LCJ. Woord en Daad is werkzaam in verschillende werelddelen, in verschillende landen waar armoede heerst. Wij willen geld ophalen voor kinderen en jongeren in Burkino Faso.

Zoé is een meisje van 9 en ze leeft in Burkina Faso. Ze heeft twee zussen en een broer. Onlangs verloor haar vader zijn baan. Een hele slag voor een opgroeiend gezin. Inkomen is immers broodnodig! Hoe kan dit gezin anders aan voedsel komen? 

In Burkino Faso is er weinig voedsel waardoor er veel ondervoede kinderen zijn. Woord en Daad werkt hier aan voedselzekerheid en baanzekerheid.

Het onderwijs in Burkino Faso laat te wensen over. Leerkrachten zijn vaak niet opgeleid en veel mensen zijn analfabeet. Klassen bestaan dikwijls uit 50 – 100 kinderen. Woord en Daad zorgt er voor dat kinderen naar school kunnen en goed onderwijs ontvangen. Want met goed onderwijs zorgt ervoor dat jongeren een vak kunnen leren en een baan kunnen uitoefenen zodat ze kunnen zorgen voor hun gezin.

De Bijbel roept ons op om God lief te hebben boven alles en barmhartig te zijn voor onze naasten. Voor ons allemaal ligt hier een duidelijke opdracht! Christus ging ons hierin voor. Laat je de komende tijd zien dat je liefhebt op afstand?

Actie-impressie

|

Laat een reactie achter