Gastlessen sociale media

Telefoon-verslaafd2

Jongeren maken volop gebruik van sociale media. Facebook, WhatsApp, Twitter, YouTube, enz. worden dagelijks gebruikt. De sociale media bieden veel voordelen en kansen. Tegelijkertijd zijn er ook aspecten waar je als gebruiker van sociale media op moet letten. Wat zet je wel en niet op internet? Hoe profileer je je als christen? Hoeveel tijd besteed je eraan? Een +16 jongere: "Facebook is echt superhandig. Je hebt snel en makkelijk contact met anderen en verjaardagen worden voor je bijgehouden. Maar er gaat wel ongelooflijk veel tijd in zitten."

Het LCJ ontwikkelde catecheselessen met als thema 'Sociale media in het licht van Gods Koninkrijk: kansen en valkuilen'. Er is materiaal voor drie leeftijdsgroepen: 12-13 jarigen, 14-15 jarigen en de 16+. Bijbelse bezinning en praktische toerusting gaan hierin hand in hand.
Na een catechisatieles zei een jongere: "Ik vind het fijn dat jullie niet alleen de gevaren van sociale media noemen maar zowel de kansen als de dingen waar je op moet letten, laten zien."

Catechese is een middel bij uitstek om zoveel mogelijk jongeren te bereiken. Via het jeugdwerk bereiken we ongeveer vijftig procent van de jongeren. Bij catechisatie komen echter bijna alle jongeren. Het LCJ is beschikbaar voor het verzorgen van gastlessen voor catechisatie en jeugdverenigingen. Neem contact op met Willem Kok voor een aanvraag in uw gemeente.

|