Jongere wil de ervaring horen
De vragen lijken nieuw en in ieder geval moeten er adequate antwoorden gegeven worden. Of zijn de vragen helemaal niet nieuw maar werkt de ouderwetse manier van antwoord geven niet meer. Menig ouder weet geen raad meer met de opstelling van de puber en adolescent in het gezin. Die laat zich weinig meer gezeggen. Maar hebben ouders zelf nog wel wat te zeggen? En vooral: hoe zeggen ze het?
Kerk dreigt groep jongeren te vergeten
De jongerenproblematiek is een thema dat de laatste jaren op veel kerkelijke vergaderagenda's staat. Van kerkenraadstafels tot synodes toe buigen ambtsdragers zich over de vraag: Hoe bereiken we de jeugd? Maar in alle drukte en bij alle zorg bestaat het gevaar dat een aanzienlijke groep kerkelijke jongeren uit het zicht raakt.
Jongere kan niet zonder houvast
Wegens gebrek aan belangstelling geannuleerd. Onbegrijpelijk, maar voor een congres over de jeugdcultuur, georganiseerd door de RMU sector onderwijs GOLV, is geen animo bij docenten van het reformatorisch onderwijs. Wie zich niet verdiept in de vragen van jongeren, moet ook geen krokodillentranen schreien over geestelijk verval.
Student en kerk - pastorale aandacht voor studenten
Anja is vorig jaar op kamers gegaan. Af en toe komt ze nog wel eens in de kerk. Leuk, zo'n weekendje thuis. Natuurlijk wordt ze aangesproken in de hal van de kerk. Hoe gaat het met je? Het antwoord is steevast: goed. En het gesprek gaat verder over koetjes en kalfjes.
Serie artikelen 'vragen rondom het huisbezoek'
Deze 8-delige serie is eerder verschenen in 'Bewaar het Pand' en is geschreven door ds. J.M.J. Kieviet. Veel centrale en herkenbare vragen rondom het huisbezoek komen erin aan de orde, zeker de moeite waard om te lezen!
De jeugd van tegenwoording kan meer dingen tegelijk
Er komt een steeds bredere kloof tussen de netwerkgeneratie en de protestgeneratie, die de belangrijkste stoelen in de politiek, het management en de media bezet houdt. ... De protestgeneratie kent de werkelijkheid vooral uit teksten en doet één ding tegelijk. De netwerkgeneratie leeft in een beeld- en klankcultuur en is vaardig in multitasking en parallel processing. De 'netwerkgeneratie Weggeman'...
|