Gebed gevraagd

« Terug naar overzicht

Gebed gevraagd

De afgelopen paar maanden zat ik niet verlegen om gebedsstof. Er hebben veel gebeurtenissen plaatsgevonden in mijn naaste omgeving die gebed vragen. Een vriend die een ernstig ongeluk kreeg, een naaste collega die plotseling moest worden opgenomen in het ziekenhuis en er kwam ook rouw in de familie door het overlijden van mijn opa.
In zulke verdrietige en moeilijke omstandigheden heb je veel behoefte aan gebed. Het is fijn als er mensen voor je bidden om kracht en nabijheid na het overlijden van een geliefde. Maar het is ook belangrijk om zelf te bidden voor anderen. Heel eerbiedig vragen of Hij je naaste collega nabij wil zijn in het ziekenhuis. Smekend op je knieën om het behoud van je vriend die in zeer kritieke toestand is opgenomen.

Als christen mag je elkaar juist in moeilijke tijden aan God opdragen. Dan is gebed noodzakelijk. Er wordt ook om gebed gevraagd. Regelmatig krijg ik mails met daarin gebeds- en dankpunten. Dat biedt houvast en leert je heel concreet te bidden. Durven wij zo elkaar te bemoedigen en zorgen maar ook vreugde met elkaar te delen?
Gelukkig mag het weer een stuk beter gaan met de vriend die betrokken was bij een ernstig verkeersongeluk. Dan is danken ook op zijn plaats. God heeft hem immers in het leven willen behouden! Samen met tientallen mensen hebben we de eerste uren na het ongeluk gebeden om bewaring van zijn leven. God heeft het gebed verhoord. Het herstel gaat wonderbaarlijk snel.

De collega die moest worden opgenomen in het ziekenhuis is nog altijd zwak en zijn krachten nemen af. Blijvend gebed is nodig. En een lege plaats in de familiekring blijft bestaan. De pijn wordt wel verzacht als je weet dat er zoveel mensen biddend om je heen staan.
Bidden moet je leren. Bidden vraagt ook om discipline. Het is niet altijd even eenvoudig om de juiste woorden te vinden. Maar met bidden bereik je wel de hemel. Daar is Jezus Die als Voorbidder onophoudelijk bidt. Hij bidt bij de Vader voor Zijn kinderen. En op het gebed wil Hij ook wonderen doen.

Een stil gebed klimt op naar boven: "Uw stok en Uw staf, die vertroosten mij."

Arjan Woord

|