Game on! Waarom is gamen zo leuk & waar moet je op letten?

Ben jij helemaal weg van FIFA? Of vul je lege tijd graag even met Sandy Crush Saga? Games – of dat nu de kleine spelletjes voor tussendoor zijn of grote games waar je honderden uren aan kan besteden – zijn niet meer weg te denken uit het leven van veel jongeren.

In deze workshop/catecheseles gaan de jongeren op een interactieve manier aan de slag met het thema gamen. Ze worden meegenomen in het levensverhaal van een jongen die langzamerhand gameverslaafd raakte. Aan de hand van een persoonlijke opdracht, komen de voor- en nadelen van gamen langs. Ook worden ze door appellerend beeldmateriaal aan het denken gezet wat het doel van ons leven is.

Nadat deze catecheseles in een gemeente gehouden was, mailde een ouder: Complimenten voor de catecheseles over gamen. Drie van onze kinderen hebben dit meegemaakt. Ze zijn aan het denken gezet en niet in de weerstand gekomen door weer iemand die komt “zeuren” dat je niet te lang of helemaal niet moet computeren. De gekozen insteek heeft hen aan het denken gezet. Knap gedaan.

Bent u geïnteresseerd in dit product en wilt u deze workshop of catecheseles ook aanvragen? Neem dan contact op met Willem Kok.

 

|