Game on: voor opvoeders en hun gamende jongeren

"Onze zoon (11) houdt van gamen. Als de zon niet heel hard schijnt, brengt hij het liefst hele dagen door achter het beeldscherm. Irritant? Ja. Maar is het ook erg?" Aan het woord is een moeder, die zich afvraagt hoe ze om moet gaan met het gamegedrag van haar kind.

Wellicht herkent u deze vraag als ouder. In een interactieve lezing met presentatie voor ouders, gemeenteleden en/of kerkenraden wordt ingegaan op allerlei vragen die opkomen als het gaat om games en computerspelletjes.

Er wordt – op basis van enquête gegevens – inzicht gegeven in de favoriete games en spelletjes van dit moment. Zowel de kansen als bedreigingen van gamen worden genoemd, er is aandacht voor de vraag hoe je een (beginnende) gameverslaving kan herkennen, er wordt een christelijke bezinning gegeven en ook heel praktische tips hoe je als opvoeder met het gamegedrag van je kind om kan gaan en daar leiding aan kan geven.

Bent u geïnteresseerd in dit product en wilt u deze lezing/presentatie ook aanvragen? Neem dan contact op met Willem Kok.

|