Apologetiek - zeg eens wat je gelooft

Kruis uit rotsopening

Meer en meer komen we in aanraking met mensen die weinig of niets van het christelijk geloof weten. Een andersdenkende collega, een vijandige buurman, medestudenten die nog nooit een kerk van binnen hebben gezien, een moslimgezin in de straat. Het valt niet altijd mee om op je werk of tijdens je studie aan de mensen om je heen uit te leggen wat je gelooft, waarom je bidt voor je eten, wat je in de kerk doet. Om het gesprek aan te gaan in de universiteit maar ook in de bouwkeet, hebben we toerusting nodig. Er is behoefte aan duidelijkheid: zeg nu eens in vijf zinnen wat je gelooft!

In het programma hebben jongeren een prominente plaats. Ze vertellen of ze weleens een gesprekje aangaan met een andersdenkende en hoe ze dat ervaren. Knelpunten en mogelijkheden komen aan bod. In een reportage volgen we een aantal jongeren naar hun werk of studie. En we stellen hen de vraag: hoe vertel jij wat het betekent dat je christen bent? Twee predikanten geven praktische tips waarover aan tafel doorgesproken wordt. Ook het publiek heeft een stem. Een praktisch programma over een lastig onderwerp. Durf jij de uitdaging aan?

Onder Kijk, Lees, Luister vind je meer achtergrondinformatie, variërend van extra reportages, een webseminar, toespraken en interessante artikelen en columns.

|