Jongeren, vrienden en vaste relaties

Vriendschap

Vrienden zijn voor jongeren heel belangrijk. Je leeftijdgenoten zijn immers de mensen met wie je de toekomst in moet. Maar hoe ontwikkelen vriendschappen zich nu, en heb je daar als ouders enige sturing in? Hoe kun je met je kinderen een gesprek aangaan over vriendschappen? En wat is je rol als ouder als je kind verkering heeft? Kan verkering ook te vroeg beginnen? En wat zou dan een goede leeftijd zijn om verkering te krijgen? En als je verkering hebt, hoe ga je als jongere dan met andere vrienden om? Vragen die om een antwoord vragen!

In het programma hebben jongeren nog steeds een belangrijke plaats. We willen niet alleen over hen, maar juist ook met hen in gesprek gaan. Aan de hand van een korte reportage met Sarina Brons zal het gesprek aan tafel gaan over vrienden en vaste relaties. Is er een 'geschikte leeftijd' voor het krijgen van verkering aan te wijzen? Welke valkuilen kunnen er voor jonge stelletjes zijn in de relatie met hun vrienden? En hoe kun je als ouder nu het gesprek met je kind aangaan rondom dit thema? Deze vragen zullen het gesprek aan tafel met een jongere, ambtsdragers en een expert richting geven.

Onder Kijk, Lees, Luister vind je meer achtergrondinformatie, variërend van extra reportages, een webseminar, toespraken en interessante artikelen en columns.

|