Bid elke dag!

Bid elke dag - voorjaar2012

"Jongens, we zullen de avond samen gaan beginnen. Eerbiedig!" Het geroezemoes ebt weg, handen worden gevouwen en ogen gesloten. In alle rust gaat de JV-leider voor in gebed.
Nog stiller wordt het als hij de naam van Pieter noemt. Pieter die het vorige seizoen nog op de JV kwam, maar nu ernstig ziek in het ziekenhuis ligt.

Zomaar wat kernwoorden: eerbied, gebedshouding, rust, gebed, nood. Onder het thema 'Bid elke dag' hebben we de afgelopen KAVO-avonden samen nadenken over het gebed. Een predikant leidde het thema in met een praktische lezing. Als eerste werd de vraag beantwoord wat dit thema ons als volwassenen zelf te zeggen heeft. Vervolgens keken we naar onze kinderen en jongeren. Hoe kunnen we met en voor hen bidden? In de workshops keken we naar de beleving van kinderen en jongeren rondom het gebed. Wanneer kunnen kinderen zelf bidden? Hoe ga je om met gebedspunten? Wat komt aan de orde in je gebed op de vereniging? Met elkaar gingen we hierover, aan de hand van opdrachten, in gesprek. Op een sleutellabel noteerden we wat we meenamen van de avond. Dit was een verwijzing naar de uitspraak van Ralph Erskine: 'Het gebed is een sleutel van Gods koffers, waarin oneindige schatten en alle soorten van vertroostingen zijn.'

Kavo voorjaar 2012 - Urk

Kavo voorjaar 2012 - Barendrecht

Opnamen 'Bid elke dag'

|

Mail een vriend