Prikbord leiding +16

Hieronder kun je tips uitwisselen met andere +16 leidinggevenden over materialen, spellen en verwerkingen. Je kunt de volgende bestanden eventueel meesturen: jpg, png, pdf, doc (max 2MB).

|

Reacties (1)

Bert Rundervoort

17-10-2011 21:18:42

Beste leidinggevende JV's 16+,

Wellicht een aardige tip om eens een keer te gebruiken in ontspanningsgedeelte van een JV-avond het Kwaliteitenspel van Peter Gerrickens. Zie op www.kwaliteitenspel.nl voor mee informatie.

Gebruik met name de positieve kaartjes met karaktereigenschappen om die aan elkaar te geven tijdens korte gesprekjes / interview (5 min.). Tijdens elk gesprek 1 kaartje geven en dan weer door schuiven naar de volgende gesprekspartner (mede-jv-lid). Op die manier krijgt iedereen evenveel kaartjes met positieve eigenschappen (c.q. schouderklopjes). Werkt altijd groepsversterkend voor een JV16+!

P.S. Waarschuwing de kaartjes met minder sterke (c.q. zwakke) eigenschappen pas gebruiken als de groep dat aankan!!! Als het een hele coherente groep is en iedereen individueel tegen wat persoonlijke, negatievere feedback kan. Wij hebben ze als JV16+ nog niet gebruikt, wellicht in de komst een keer? Doe er jullie voordeel mee in jullie JV-leiding. Het werkt echt groepsversterkend!

Groet, Bert