Tips voor middagprogramma

Beste leidinggevende!

Veel zondagsscholen en clubs gaan na het Kinderappel -12 (dat we bewust op een zaterdagmorgen van 10:00-12:15 uur houden) 's middags wat leuks met elkaar doen. Hierbij willen we je een aantal tips geven. Mocht je zelf leuke ideeën hebben, geef het dan aan ons door!


Tips voor Urk en omgeving


Beklim de vuurtoren op Urk! De vuurtoren staat op het hoogste punt van het voormalige eiland. De ronde, witte vuurtoren is in 1844 gebouwd van baksteen. De toren is bijna veertien meter hoog en geeft 's nachts een schitterlicht: elke vijf seconden een schittering van 0,2 seconden. Tijdens de zomermaanden is de vuurtoren te beklimmen, buiten deze periode moet je eerst een afspraak maken. Voor de toren is een verrekijker geplaatst. Je kunt hier, bij helder weer de drie provinciën Flevoland, Noord-Holland en Friesland zien.

Ga met de kinderen een middag naar het Urkerbos voor een picknick, boswandeling of spelen in het bos. Kijk op www.urkerbos.nl voor meer informatie over wat je er kunt doen.

 

Bataviawerf (www.bataviawerf.nl)
Breng een bezoek aan Bataviawerf. Hier kun je oude schepen, zoals de Batavia en de Zeven Provinciën bezoeken en zien hoe deze werden gebouwd. Voor groepen vanaf 20 personen moet je even reserveren.

Zuiderzeemuseum
Ga kijken in het Zuiderzee museum. Hier is op een leuke en leerzame manier het verhaal van de Zuiderzee te ontdekken. Er is een schepententoonstelling en er worden veel activiteiten speciaal voor kinderen georganiseerd. Kijk voor meer info op Zuiderzeemuseum.nl.

Doe-park / speeltuin
Op zoek naar een actief maar niet al te duur middagprogramma? Ga dan naar een doe-park of speeltuin. Dat kan in Kraggenburg (Speel- en doe-park de Voorst) of Rijs (Speelpark Sybrandys). Kijk voor de mogelijkheden en prijzen op de websites.

Zwemmen
Kopje onder kun je in Zwembad 't Bun. Dit zwembad bevindt zich op Urk. Voor meer informatie: www.zwembadurk.nl/.

 


Tips voor Noordeloos en omgeving


Slot Loevestein
In en rond Slot Loevestein is van alles te doen. In het kasteel kun je luisteren naar spannende geschiedenis verhalen of zelf een speurtocht doen. Buiten het kasteel zijn verschillende tochten te maken, bijvoorbeeld de spannende GPS Geuzentocht. Buiten het kasteel is er ook volop plaats om zelf meegebracht eten op te eten. Kijk ook op www.slotloevestein.nl.

Speelplezier buiten
Op zoek naar een actief maar niet al te duur middagprogramma? Ga naar Benschop Speelplezier te Nieuwland, een dorp vlakbij Noordeloos. Er zijn trampolines, schommels, glijbanen, een familieskelter, voetbalkooi, skelterbaan, speelweide en nog veel meer. Genoeg mogelijkheden om te kijken wie het langst kan volhouden! Kijk op www.benspelen.nl voor meer informatie. Reserveren is noodzakelijk! Dit kan per e-mail (info@benschopspeelplezier.nl), via de website of telefonisch: 0183-561172.

Speeltuin geschikt voor de jongere kinderen: http://www.feitsmapark.nl/de-woeste-weide.html

Speeltuin 'De Schommel': www.svdeschommel.nl


Speelplezier binnen
Als het regenachtig weer is, is het leuk om naar Monkey Town te gaan, een indoor speeltuin te Leerdam. Kijk voor meer informatie op www.monkeytown.eu/leerdam of bel naar 0345-619494.

Zwemmen
In Sliedrecht: Bronbad De Lockhorst
Gorinchem: Caribabad

 

IJs maken
Zelf ijs maken en natuurlijk ook proeven? Dat kan op ijsboerderij Middelbroeck te Meerkerk, slechts een paar minuten rijden met de auto vanaf Noordeloos. Na het ijs maken kun je de boerderij verkennen. Reserveren is noodzakelijk! Kijk op www.middelbroeck.nl of bel naar 0183-351829.

Schaapskooi Ottoland
Je kunt hier allerlei programma's doen; kijk op schaapskooiottoland.nl voor meer informatie.

Naar de bio-boerderij
Op de Hoeve Catherine Elisabeth kun je door de weilanden rennen, griezelen in het water en slootje springen. Ook kun je er een speurtocht over de boerderij doen. De openingstijden zijn op afspraak. Adres: Tiendweg 2, 4225 PN Noordeloos. Telefoon: 0183-581371.

Het Achterhuis
Hou je van dieren? Lijkt het je leuk om te zien hoe ze leven op een boerderij? Kom dan naar Het Achterhuis, een boerderij in Leerdam. Hier wonen allerlei dieren. Je komt van alles over hen te weten. Verder zijn er speurtochten en spelletjes te doen over het leven op de boerderij. Of wat dacht je van visjes vangen in de sloot? Je zult je hier geen minuut vervelen! Kijk voor meer informatie op www.bezoekboerderij.nl of bel naar 0345-619887.

Uilen en dierenpark "de Paay"
Een leuk park met veel dieren. Kijk voor meer informatie op www.depaay.nl.

Speelparadijs Avontura Breda
Bij Avontura Breda vind je een paradijs aan speeltoestellen. Overal waar je kijkt zijn luchtkussens, skelters, stapelblokken en nog veel meer. Daag je vriendjes uit voor een potje basketbal of ga hinkelen. Er zijn leuke oud-Hollandse spelletjes en tentjes om in te spelen: je weet haast niet waar je moet beginnen! Kijk voor meer informatie op www.avontura.nl.

|