7 tips voor Kerst vieren met kinderen

« Terug naar het nieuwsoverzicht

7 tips voor Kerst vieren met kinderen

Advent komt eraan en daarna Kerst. Hoe staan we dit jaar stil bij de geboorte van de Mensenzoon voor een wereld verloren in schuld? Gods volmaakte 'genadegift' voor zondaren. Het is niet zomaar een 'gezellige feesttijd', het gaat om de komst van de Zaligmaker! Hij is ook gekomen voor de kinderen waarmee je mag werken.

We helpen je graag om kinderen te onderwijzen over de betekenis van Kerst. Hieronder vind je zeven tips:

 1. Kerstprogramma
  Stel een speciaal Kerstprogramma samen, met een thema, liederen om te zingen en een gedicht voorgedragen door kinderen. Op onze website of de website van de BHZ vind je meer dan 30 voorbeeldprogramma’s.

 2. Het kerstverhaal
  'Het is koud. De wind giert om het huis. In de verte hoor je de wolven.' (...) 'En toen was het Kerst'.
  Een spannend verhaal rond Kerst kan bijna niet ontbreken. Maar het is niet altijd makkelijk om een goed Kerstverhaal te vinden. Op onze website of de website van de BHZ bieden we er meer dan 25 aan.

 3. Een bouwplaat
  Heerlijk creatief aan de slag tijdens Kerst op de club? Knippen en plakken maar... Een bouwplaat over een kersthema kan dan niet ontbreken. Download hem op de website of bestel er één hier. Nu ook 10 stuks voor €5,-

 4. Een kleurplaat
  Wat zullen we de kinderen tijdens het verhaal laten doen, of hoe moeten we die laatste minuten opvullen op de club tijdens het kerstfeest? Misschien is een kleurplaat een idee? Download ze hier, of bestel ze op deze website.

 5. Een 'geschenk' voor de leiding
  Is er voldoende ruimte in het budget? Verras de leiding dit jaar met het boekje ‘Kinderen voor de Koning’ of ‘Spreken over de Koning’. Als blijk van waardering! Bestel ze in de webshop.

 6. Kerstnummer Kind & Evangelie
  24 pagina’s over Kerst voor kinderen. Een blad met een Bijbelverhaal, vrije verhalen, puzzels en knutsels die kinderen zeker zullen aanspreken. Mooi om uit te delen na de kerkdienst of na het kerstfeest op de club of zondagsschool? Hier te bestellen.

 7. Kerstboekje
  Wil je graag iets anders dan andere keren tijdens Kerst op club of zondagsschool? Gebruik één van de verschillende werkboekjes over Kerst. Een boekje met uitleg over het verhaal, kleurplaten, doolhof en woordpuzzels voor €1,90. Kies uit de wijzen, de herders, Bethlehem of de stal.

Op www.kerstverhaalmeteenboodschap.nl vind je de verhalen van de gehouden kerstverhalenwedstrijd, waarbij het verhaal van Hanneke ten Voorde als winnaar ‘uit de bus’ kwam.

Mocht je na deze tips nog vragen hebben of ergens niet uitkomen, schroom niet om contact op te nemen. We wensen je van harte Gods zegen bij de voorbereidingen van het kerstfeest!

|

Ander actueel nieuws