ABC van het geloof uitgebreid met drie nieuwe kernwoorden

« Terug naar het nieuwsoverzicht

ABC van het geloof uitgebreid met drie nieuwe kernwoorden

Het Koninkrijk van God, wat is dat eigenlijk? En waar is het te vinden? De Heere God noemt Zich goedertieren. Wat zegt Hij daarmee over Zichzelf? Betekent dit gewoon dat Hij goed is of houdt dit meer in? En lijden om JezusÂ’ wil, wat houdt dat volgens de Bijbel precies in?

Vandaag lanceerde ABC van het geloof nieuwe kernwoorden, namelijk Koninkrijk van God, Lijden om Jezus' wil en Goedertierenheid. Het interkerkelijke project ABC van het geloof legt Bijbelse kernwoorden uit voor kinderen en jongeren. Er worden drie soorten kernwoorden onderscheiden: kernwoorden die veel in de Bijbel voorkomen, kernwoorden die raken aan de gereformeerde geloofsleer en kernwoorden die raken aan het leven als christen. Er wordt geprobeerd steedskernwoorden uit de verschillende rubrieken te kiezen.

Sprekers die meewerkten aan de filmpjes voor jongeren zijn: Ds. C.G. Vreugdenhil en Maartje Kok. In het najaar hopen we opnieuw drie kernwoorden te lanceren: Schepping, Belofte en Opstanding. 

Voor het ontwikkelen van kernwoorden zijn we afhankelijk van giften. Al voor 10 euro helpt u kinderen en jongeren kernwoorden van het geloof te begrijpen. U kunt eenvoudig een gift overmaken via steunabcvanhetgeloof.nl.

|

Ander actueel nieuws