Bekijk de foto's terug van het Jeugdappel!

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Bekijk de foto's terug van het Jeugdappel!

Het was een indringend thema dat afgelopen zaterdag centraal stond op het Jeugdappel+16: Het kruis van Christus. Wat betekent het kruis? En hoe krijg je persoonlijk deel aan de genade die Christus aan het kruis verdiend heeft? Het thema werd uitgewerkt in twee hoofdlezingen (van prof. dr. H.G.L. Peels en ds. A. van der Zwan) en zeven workshops.

“Ik vind het waardevol om met jongeren samen te zijn die hetzelfde beleven”, zo vertelde bezoeker Daan Otterspeer. “Dat versterkt je in je geloof. Dat kwam ook in de workshop aan de orde, namelijk hoe dat zicht op het kruis te behouden. Het is goed je af te vragen: ‘Hoe onderhoud ik de band met het kruis?” Vaak heb ik het erg druk. Het leven gaat maar door, en dan is het goed om de tijd te nemen en je af te vragen wat het geloof betekent.”

Op het Jeugdappel +16 werd ook de landelijke actie ‘Liuefhebben op afstand’. Er werd actiegevoerd voor het werk van Woord en Daad in Burkina Faso en het LCJ. Beide stichtingen kregen de helft van het prachtige bedrag van totaal € 90.849,32 overhandigd. Rina Molenaar, bestuurder bij Woord en Daad, benadrukte hoe belangrijk het meeleven met de jongeren in Burkina Faso is: “Je merkt dat de boze geesten werkelijkheid zijn in Burkina Faso, zeker ook bij de jongeren. Maar God doet wonderen. Voor deze jongeren hebben jullie actiegevoerd. De actie stopt, maar willen jullie alsjeblieft niet stoppen met het gebed? Liefhebben op afstand is ondanks de afstand voelbaar, hier en daar. Bedankt voor jullie inzet!”

Bekijk nu de terugblik op het Jeugdappel +16 (foto's en video)!

 

|

Ander actueel nieuws