Bestemming bereikt?

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Bestemming bereikt?

Bestemming bereikt? Herken je dat? Dat je iets dacht te weten, maar dat je aan het twijfelen wordt gebracht? Het wekt vragen op, en ze kunnen er in overvloed zijn.

Ook de Emmaüsgangers uit Lukas 24 hadden veel vragen toen ze onderweg waren van Jeruzalem naar het dorpje Emmaüs. Zij hadden de gebeurtenissen rondom het sterven van de Heere Jezus gezien, en deze leken in te gaan tegen de beloften en profetieën die zij kenden vanuit de Schriften. Het bracht hen in verwarring.Hoe is dat bij jou? Worstel jij weleens met wat er in de Bijbel staat, en wat je in je eigen leven ervaart? En heb jij helder zicht op de opgestane Jezus of is je blik nog vertroebeld?

Ds. W.J.C. van Blijderveen (HHK) hoopt hier tijdens de eerste lezing op in te gaan.In Lukas 24 lezen we niet alleen over verwarring bij de Emmaüsgangers. Als Jezus bij hen komt lopen en hen onderwijs geeft vanuit de Schriften en brood voor hen breekt, zien zij helder wie Jezus is. Hun verwarring maakt plaats voor blijdschap! In de tweede lezing van ds. A.A. Egas (CGK) staat deze blijdschap van de Emmaüsgangers centraal. Daarnaast wordt besproken welke uitwerking onderwijs uit de Bijbel op jou heeft. Geeft het jou blijdschap als het over God gaat? En hoe geef je deze blijdschap een plaats in de relatie met God? Tweede Paasdag 17 april 2017 ben jij van harte welkom in de Zuiderkerk (Zandlaan 16) te Ede.

De middag begint om 14.30 en vanaf 14.20 is er een sing-in. Tussen de twee lezingen door zal er een pauze zijn waarin ruimte is om elkaar te ontmoeten. Het programma zal tot ongeveer 17.15 duren. Kijk voor meer informatie op de website.

|

Ander actueel nieuws