Blij zijn in een donker hol

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Blij zijn in een donker hol

Belijdenis doen van je geloof, wat stelt dat nou eigenlijk voor? Het enige wat je doet is dat korte woordje zeggen: “Ja.” Supersimpel. Toch?

Het punt is natuurlijk: Waar zeg je ‘ja’ tegen? Je zegt ‘ja’ tegen Jezus Christus, de Zaligmaker, en wat de kerk over Hem leert. Dat kost je je leven, je ‘oude ik’. Maar wat je ervoor terugkrijgt, is duizelingwekkend.

Guido de Brès, opsteller van de Nederlandse geloofsbelijdenis, kwam vanwege zijn geloof in de gevangenis en eindigde aan de galg. Omdat hij Jezus beleed als enige Zaligmaker, raakte hij alles kwijt… en toch stroomde zijn hart over van blijdschap.

Vanuit de gevangenis schreef hij aan zijn vrouw: “Ik ben blij, ja, mijn hart is vrolijk. Er ontbreekt mij te midden van al mijn droefenis niets. Ik ben vervuld met de overvloed van de rijkdommen van mijn God. Nooit had ik gedacht dat God zo goedertieren zou zijn tegenover zo'n ellendig schepsel als ik ben. Ik gevoel de trouw van mijn Heere Jezus Christus. (…) En al lig ik in het meest ondraaglijke hol dat men denken kan; al ontvang ik haast geen lucht en geen licht; al ben ik dan met zware ijzers aan handen en voeten geboeid; al lijd ik daardoor de ergste pijn; toch laat mijn God niet na Zijn belofte te houden en mijn hart te troosten…”

Wil je meer ontdekken over die enorme rijkdom en over het belijden van die ene Naam? Over wat het betekent om belijdenis te doen? Geef je dan op voor de belijdenisconferentie! Deze wordt D.V. zaterdag 9 september 2017 gehouden in Meerkerk. Voor meer info zie onze website.

|

Ander actueel nieuws