David: 'Als ik zing voel ik me helemaal vrij'

« Terug naar het nieuwsoverzicht

David: 'Als ik zing voel ik me helemaal vrij'

David Brouwer (24) uit Sprang-Capelle heeft een spierziekte waardoor hij is afgekeurd voor werk. Ook stottert hij. Toch ervaart hij een diepe blijdschap in zijn leven. “Van mijn ouders leerde ik wat Godsvertrouwen is.”

David is één van de jongeren die meewerkte aan de nieuwjaarsvideo van het LCJ en Puntuit.nl (zie http://www.lcj.nl/nieuws/gods-leiding-mooi-maar-ook-lastig-2). Hij heeft de spierziekte SMA (spinale musculaire atrofie). Door die ziekte gaan de zenuwcellen in zijn ruggenmerg langzaam dood. Zijn spieren krijgen te weinig voeding, waardoor ze geleidelijk sterven. Gelukkig heeft de ziekte geen invloed op zijn hart en longen.

David heeft twee broers en drie zussen, en allemaal hebben ze SMA. “Het is erfelijk”, legt David uit. “In theorie is de kans 25 procent dat het wordt doorgegeven. Dus het is wel heel apart dat we het allemaal hebben. Het mooie is dat de generatie daarna er geen last meer van heeft, dus ook niet mijn eventuele kinderen. Ik heb al acht gezonde neefjes en nichtjes.”

Door zijn spierziekte heeft David nooit op een sport gezeten en nooit een bijbaantje gehad. “Dat ging gewoon niet. Eén keer ben ik naar volleybaltraining gegaan. Ik wilde niet anders zijn dan anderen. Maandagavond hadden we training. Na de training was ik kapot. De zondag erna had ik nog steeds spierpijn. Ik besefte: dit gaat echt niet.” Lees hier het complete verhaal: http://www.puntuit.nl/nieuws/geloof/david-als-ik-zing-voel-ik-me-helemaal-vrij.

|

Ander actueel nieuws