De boodschap van de Viervoudige Staat voor jongeren

« Terug naar het nieuwsoverzicht

De boodschap van de Viervoudige Staat voor jongeren

De eerlijkheid en de radicaliteit van Thomas Boston in ”De viervoudige staat” zouden jongeren moeten aanspreken, is de overtuiging van Evert Barten. Voor hen schreef hij een eigentijdse versie van het boek. Het boek is niet alleen een aanrader om te lezen, maar ook te gebruiken als Bijbelstudie materiaal!

In het Friese Damwoude bijvoorbeeld. Hier draaide in het afgelopen zomerseizoen een ‘Thomas Bostonkring’ voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Op een aantal zomeravonden kwamen zij bijeen in de pastorie om onder leiding van de plaatselijke predikant, ds. A.J.T. Ruis, te spreken over de Viervoudige Staat van Thomas Boston.

Ter voorbereiding lezen de jongeren telkens een deel van het recent verschenen boek ‘Op leven en dood’, geschreven door Evert Barten. Dit boek bevat een heldere vertolking voor jongeren van de Viervoudige Staat. Vanuit de CGK is ds. P. den Butter als meelezer betrokken geweest bij de totstandkoming van dit boek.

Op de avonden zelf spreken de jongeren onder leiding van hun predikant door over wat de boodschap van Thomas Boston is, wat hen daarin is opgevallen en waar ze vragen over hebben. De ervaringen in Damwoude met dit boek zijn heel positief. Het boek geeft jongeren op een duidelijke en eerlijke manier de Bijbelse boodschap door. En het biedt stof voor een goede, inhoudsvolle bespreking. Van harte aanbevolen!

Boston beschrijft in vier ”staten” de verdorvenheid en de wedergeboorte van een mens die eens volkomen goed door God geschapen was. „”De viervoudige staat” is compleet, rond, af. Alles wat je zou moeten weten, staat erin, als het gaat over de kern van de zaak.”

|

Ander actueel nieuws