'Een masker dragen is heel vermoeiend'

« Terug naar het nieuwsoverzicht

'Een masker dragen is heel vermoeiend'

'Ontmaskerd!', dat was het thema van het Jeugdappel -16 dat zaterdag 6 mei plaatsvond in Aalsmeerderbrug. Er was veel ruimte voor Bijbelse verdieping (en ontmaskering), maar ook voor muziek, sport en spel.

"Jij en ik hebben het nodig om ontmaskerd te worden", zo zei jeugdwerkadviseur Jan Post tijdens de opening van het Jeugdappel -16. "Doe jij je weleens anders voor je bent? Dan heb je een masker op. Het kan zijn dat je uitbundig lacht om een grap, terwijl je die grap vanbinnen helemaal niet kunt waarderen. Voor mensen kun je veel verborgen houden, maar niet voor God..."

De bijeenkomst vond plaats in het gebouw van de Levend Evangelie Gemeente (LEG) in Aalsmeerderbrug en trok zo'n 700 jongeren.

"Uiteindelijk gaat het vandaag om één ding", zo besloot Jan zijn openingswoord. Vervolgens werd het donker op het podium en werd een video getoond, een onderzoeksvlog van twee jongeren, Lars en Elizabeth. In Dordrecht gingen ze op de markt op onderzoek uit. Aan allerlei mensen, jong en oud, stelden ze deze vraag: "Hebt u weleens een masker op?" Ook een psycholoog en tenslotte ds. H. de Graaf (spreker tijdens het Jeugdappel) werden geraadpleegd. Ds. De Graaf: "Of ikzelf weleens een masker draag? Nou, je kunt niet altijd laten zien wat er leef in je hart. Maar het moet geen toneelspel zijn."

In zijn toespraak naar aanleiding van de gelijkenis van de rijke man en arme Lazarus diepte ds. H. de Graaf het thema 'ontmaskerd' verder uit. "Het is heel vermoeiend om met een masker op te lopen", benadrukte hij. De predikant adviseerde de jongeren hun masker voor God af te leggen. "Blijf niet met het masker op doorlopen, leg alles voor de Heere neer, Hij weet immers al wat erachter dat masker zit. Probeer het ook niet zelf op te lossen, maar deel alles met de Heere Jezus en ook met goede vrienden en vriendinnen, als je broeders en zusters. Dan maakt de Heilige Geest door deze ontmaskering heen plaats voor de Heere Jezus."

Na de toespraak gingen de jongeren uiteen in diverse workshops, met ruimte voor sport, spel en muziek. Na het Jeugdappel vond er 's middags een zogenaamde 'steprun' plaats. In teams van zes personen werd twee keer een route gestept van zo'n anderhalve kilometer. De steprun werd gehouden in het kader van de Landelijke Actie van het LCJ. De opbrengt komt ten goede aan het werk van Woord en Daad in Burkina Faso en het LCJ.


Zie ook het verslag dat het Reformatorisch Dagblad maakte n.a.v. het Jeugdappel -16.

Foto's Jeugdappel -16 -- 2017

Opname Jeugdappel -16 2017

|

Ander actueel nieuws