Eigentijds Bijbelstudiemateriaal voor thuisonderwijs

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Eigentijds Bijbelstudiemateriaal voor thuisonderwijs

Als school staat u nu ongetwijfeld voor de grote uitdaging het thuisonderwijs vorm te geven. Hoe kunt u als school ook het godsdienstonderwijs blijven borgen en faciliteren? Hoe kunt u effectief ouders hierin van materialen en verwerking voorzien? Het LCJ denkt graag met u mee.

Ontzorgpakket Bijbelonderwijs
Het LCJ heeft een pakket voor thuisonderwijs samengesteld. Dit pakket bestaat uit enkele Handreikingmaterialen. Handreiking –12 is de Bijbelstudiemethode van LCJ/HJW. Elke Handreiking heeft een thema onderverdeeld in 6 lessen. Dit pakket is bedoeld voor de midden- en bovenbouw leerlingen en hun ouders. Door dit pakket voorziet u als school de leerlingen drie weken lang dagelijks van een compleet uitgewerkt Bijbelmoment. Een handleiding voor ouders is inbegrepen.

Inhoud Bijbels onderwijspakket

  • Elke dag drie weken lang Bijbelonderwijs
  • 6 lessen 'Van Eva tot Maria'
  • 6 lessen 'Discipelen volgen Jezus'
  • 3 verwerkingslessen 'Toeleven naar Pasen'
  • Digitaal werkboekje voor leerlingen
  • Handleiding voor ouders (o.a. exegese van het Bijbelgedeelte, psalmen en liederen en gebedspunten)
  • Alle materialen zijn te verkrijgen in zowel SV als HSV versie

Voorbeeldles
Om inzicht te krijgen in het materiaal zijn er een voorbeeldles, handleiding ouders, vertelschets, verwerking en antwoorden beschikbaar ter inzage.

Kosten
We kunnen u dit 'Ontzorgpakket Bijbelsonderwijs' voor 2 euro per leerling aanbieden. Interesse? Neem dan contact op met Marjolein Hooydonk om het materiaal te bestellen.

Kortom, materiaal waarmee de leerlingen zich grondig kunnen verdiepen in de Bijbel, het Woord van God.

ABC voor kinderen

Als school kunt u daarnaast ouders ook wijzen op de website www.abcvoorkinderen.nl. Op deze website zijn 36 Bijbelse kernwoorden te vinden. In begrijpelijke en eigentijdse taal wordt op deze website de diepe inhoud van het christelijk geloof en het gereformeerde belijden aan kinderen doorgegeven. Ieder kernwoord bevat een filmpje met uitleg, verwijzingen naar de Heidelbergse Catechismus, een Bijbelrooster, suggesties om te zingen en te kijken en diverse verwerkingen.

Afgelopen zaterdag is de mogelijkheid om dit materiaal te gebruiken in het gezin via een mailing onder de aandacht van ouders gebracht. De website kan ook komende weken door ouders gebruikt worden om verschillende kernwoorden met kinderen uit te diepen en te verwerken.

Voorbeeld kernwoorden pakket voor ouders:

Heeft u behoefte aan een vervolg pakket na 6 april, vragen of andere ideeën? Laat het ons weten. Wij denken graag met u mee.

In deze onzekere tijd mogen we ook stilstaan bij het lijden en sterven van de Heere Jezus. Zicht op Hem geeft ‘kracht voor vandaag en hoop voor de toekomst!’

|

Ander actueel nieuws