Evangeliestek ontwikkelt materiaal rondom Halloween

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Evangeliestek ontwikkelt materiaal rondom Halloween

Spoken, zombies, bloed en skeletten nemen in de laatste week van oktober het straatbeeld over. Kijken we ervan op, of vinden we deze versieringen voor Halloween normaal? En wat geven we onze kinderen mee in deze tijd? Sommige kinderen vinden het eng, terwijl andere kinderen zich er misschien wel tot aangetrokken voelen.

Evangeliestek wil enerzijds kinderen waarschuwen voor de gevaren van Halloween en anderzijds is het verlangen dat kinderen zullen weten dat Jezus sterker is dan alle duistere machten, dat Hij tegenover het donkere, enge van Halloween staat, als het Licht en het leven. Vanuit dat verlangen heeft Evangeliestek de volgende materialen ontwikkeld.

Allereerst een flyer bedoeld voor kerkelijke kinderen. Er wordt dieper ingegaan op wat Halloween is, maar ook wat de Bijbel hierover zegt. Daarnaast kunnen de kinderen aan de slag met het knutselwerkje ‘Laat je licht schijnen’. Het is de bedoeling dat de kinderen een zwarte vlek wegkrassen. Onder deze vlek is een vuurtoren te vinden, met de woorden: “Jezus zegt: ‘Ik ben het Licht van de wereld.’” Als de vuurtoren in elkaar is gezet kan er een lampje bovenop geplaatst worden. Door hem in (bijvoorbeeld) de vensterbank neer te zetten, mogen we de boodschap van Licht en Leven doorgeven.

Ook is er een flyer voor niet-kerkelijke kinderen die gebruikt kan worden voor kinderevangelisatiewerk. Evangeliestek wil hiermee niet-kerkelijke kinderen in het bijzonder laten zien dat als ze bang zijn, ze bij Jezus terecht kunnen als het Licht en de Redder van de wereld. Ook deze flyer wordt vergezeld van het knutselwerkje ‘Laat je licht schijnen’.

Het materiaal is verkrijgbaar via de webshop van Evangeliestek voor €0,90 per stuk.

|

Ander actueel nieuws