Genade: niet goedkoop, wel gratis

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Genade: niet goedkoop, wel gratis

Zo luidde de titel van het Jeugdappel +16 van zaterdag 26 oktober j.l. Een indrukwekkend appel, mede door het sterven van LCJ-vrijwilliger Dineke Cornet in de week voorafgaande aan het Jeugdappel. Op een indringende wijze werden alle aanwezigen opgeroepen stil te worden voor God en zonder uitstel tot Christus te gaan.

Met honderden jongeren, samen met leidinggevenden en ambtsdragers, waren we zaterdagmiddag en – avond bijeen in Aalsmeerderbrug.

Aan het begin van de middag stonden we stil bij het overlijden van Dineke Cornet. Na het introfilmpje sprak dominee M.A. Kempeneers in het openingsappel over de genade die duur betaald is door Christus. De prijs voor onze zonden is het bloed van Gods eigen Zoon, Jezus Christus. Daarna kwam in zeven verschillende workshops het thema ‘Genade’ op allerlei manieren aan bod. Tussen de twee workshoprondes in was er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten. De frietkraam viel ook dit jaar weer zeer in de smaak. Na de tweede workshopronde werd de dag gezamenlijk afgesloten. Het lied ‘Amazing Grace’ - dat in één van de workshops vierstemmig was aangeleerd - werd onder begeleiding van Hidi Brass ten gehore gebracht. Vervolgens sprak dominee P.D.J. Buijs over de genade die voor ons gratis te verkrijgen is. Hoe? Door te komen tot Jezus Die zondaren nodigt en door Hem in geloof aan te nemen. 

Zie voor een verdere terugblik van deze dag het verslag in het RD en PuntUit, en het impressiefilmpje. Onder Beeld en geluid zijn de audio-opnamen en foto's te luisteren en te zien.

|

Ander actueel nieuws