'God zoeken? Ik zie er het nut niet van'

« Terug naar het nieuwsoverzicht

'God zoeken? Ik zie er het nut niet van'

Bidden en Bijbellezen, dat is belangrijk. Je kunt niet zonder. Die boodschap krijgen jongeren in de kerk vaak mee. Maar hoe doen ze het in de praktijk? Bidden jongeren vaak? Gaat die Bijbel echt open? Voor de serie 'Luisterend leven' gaan we in gesprek met Bram (17), Marco (17) en Johan (18).

We ontmoeten de drie jongens in de boomgaard die Bram pas heeft gekocht. De hof staat vol met appel- en perenbomen. Achterin is er ruimte voor een kampvuurtje. Aan de slootkant doet Bram een houten luik van een wel open. “Wie wil er wat drinken?” wil hij weten. Onder het luik liggen flessen bier en cola in koud water. Achter in de boomgaard staat ook nog een houten schuurtje. Daar zitten de jongens als het weer buiten minder goed is. Vanavond wordt het gebouwtje gebruikt om frikandellen te bakken én op te eten.

Johan vertelt: "Als ik wist dat Jezus morgen terugkwam, dan zou ik Hem wel gaan zoeken. Nu zit die druk niet achter m’n leven, dus ik zie het nut er niet van in om God nu te zoeken. Veel jongeren die ik ken uit de kerk en m’n vriendengroep denken net zo. Ze geloven het wel. Hoe de kerk ons kan helpen? Misschien door te laten zien hoe je met God leeft. Het voorbeeld van mijn ouders triggert mij wel. Bij hen voel ik dat ze met God leven, dat het echt is.”

Het volledige verhaal kun je hier lezen of bekijk de video:

In de nieuwe serie ‘Luisterend leven’ laat het LCJ jongeren aan het woord over bidden en Bijbellezen, en de (weerbarstige) praktijk daarvan in het leven van alledag. Volgende maand verschijnt deelt twee. De serie komt tot stand in samenwerking met Puntuit en Klomp Creative.

|

Ander actueel nieuws