'Ik heb de Heere niet gevonden'

« Terug naar het nieuwsoverzicht

'Ik heb de Heere niet gevonden'

Leven met God, hoe 'werkt' dat? Hoe doe je dat als je weinig van Hem ervaart? En wat als je niet met Hem wilt leven? Over deze vragen spraken we met jongeren voor de artikelenserie "Leven met God". Deze serie maken we in samenwerking met Puntuit.nl.

De jongeren die we benaderen, willen best over God praten. Maar de meesten willen niet met hun naam in het artikel genoemd worden. Dat voelt te kwetsbaar. Vooral bekering en wedergeboorte verwart hen. Zo vertelt een van de jongens: "Met God leven? Ik zou gewoon niet weten hoe dat moet. Zo veel verschillende mensen zeggen de waarheid in pacht te hebben rondom de juiste bekeringsweg.”

Hij vervolgt: "Er was een tijd dat ik de Heere ernstig en met veel discipline zocht. Tegenwoordig is het koud en lauw in mijn geestelijk leven. Bidden is gestamel waarbij mijn gedachten steeds afdwalen. Ik heb de Heere niet gevonden en weet niet hoe het verder moet. Ik verlang ernaar om met God te leven. Aan Hem ligt het niet. Hij is getrouw en ik ben een zondaar die Hem niet wil dienen. Ik zou echter niet weten hoe dat moet veranderen.”

Vurig geloofEen andere jongen herkent die vragen: "Wat moet ik doen om zalig te worden?” Dat is mijn grote vraag. Het lijkt simpel, maar ik weet het niet. Ik moet alles geven om me te bekeren, maar ik kan mezelf niet bekeren. Dat moet God doen. Soms denk ik: zo’n vurig geloof als Maarten Luther en John Bunyan hadden, kan dat in onze tijd bestaan?"


Lees het volledige artikel op de website van Puntuit.

|

Ander actueel nieuws