Is er leven na YouTube?

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Is er leven na YouTube?

Is er leven na YouTube? Die vraag staat centraal op een avond over media-opvoeding, die op D.V. dinsdagavond 24 oktober plaatsvindt in de aula van de Johannes Calvijnschool in Sliedrecht.

Spreker op de deze avond is dhr. G. Bouw, coördinator webredactie bij het Reformatorisch Dagblad en actief binnen stichting Mediawijzer. Volgens hem is het van groot belang dat christelijke opvoeders stilstaan bij de gevaren én kansen van moderne media. "Instagram, Snapchat, Netflix, Bingewatchen, Youtube, vlogs. De wereld van onze jongeren staat soms best ver van ons ouders en opvoeders vandaan. Samen met u wil ik in deze wereld duiken en met u nadenken over wat deze wereld met onze jongeren doet."

Naast de lezing van dhr. Bouw is er een ruim aanbod aan workshops, onder andere over social media, games en de invloed van media op kleine kinderen.

Om 19:30 uur is er koffie en de avond begint om 19:45 uur. Graag voor 18 oktober opgeven via www.geloofwaardigopvoeden.nl.

De avond is onderdeel van het project ‘Geloofwaardig opvoeden’, een samenwerking tussen het Landelijk Contact Jeugdwerk, de kerken en de volgende scholen: de Augustinusschool, de Akker en de Johannes Calvijnschool. De avonden zijn bedoeld voor ouders als toerusting in de geloofsopvoeding van hun kinderen.

In 2018 willen we opnieuw twee avonden verzorgen, namelijk op D.V. 15 mei en 18 oktober.

|

Ander actueel nieuws