Jezus is je vriendje niet

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Jezus is je vriendje niet

“Jezus is je vriendje niet.” Het is een uitspraak die je nog weleens hoort of tegenkomt in kerkelijke bladen. Er wordt mee bedoeld dat de Heere Jezus heilig is – wat natuurlijk waar is! Maar toch. Is zo’n uitspraak ook niet gevaarlijk?

Vriendschap met Jezus wordt op die manier verdacht gemaakt. Alsof dat niet mag, niet kan en niet gepast is. Maar juist de vriendschap en nabijheid van Christus is één van de diepste en wonderlijkste dingen van het Evangelie. Het Evangelie laat zien dat Christus juist een Vriend wil zijn van zondaars. Dat was en is het schokkende van het Evangelie. Die heilige en verheven God is ons in Christus komen opzoeken. En wat blijkt? Hij komt niet om al die ‘vrome, heilige mannen’ een schouderklopje te geven. Nee, Hij komt voor de losers, de ‘echte zondaars’. De hoeren en tollenaars gaan in Zijn Koninkrijk voorop (Mattheüs 21:31). Zondige stervelingen noemt Hij vrienden (Johannes 15:15). En nog steeds wil Hij bij zondaren binnenkomen, met hen spreken en met hen eten (Openbaring 3:20).

De prediker C.H. Spurgeon zei eens: “U kunt terstond tot Jezus gaan als tot een levende en tegenwoordig zijnde Vriend. Hij is niet maar een herinnering, Hij is een voortdurend bestaand Persoon Die uw gebeden zal horen en verhoren.” Wat is er mooier, dieper en wonderlijker dan vriendschap met Hem? En is dat ook niet het enige wat de Kerk in vuur en vlam kan zetten?

|

Ander actueel nieuws