Kunnen wij nog 'heilig luieren voor God'?

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Kunnen wij nog 'heilig luieren voor God'?

Toen Luther eens de overvolle agenda van zijn vriend Melanchton zag, zei hij: "Jij gaat dood, want jij kunt niet heilig luieren voor God."

Is er in de kerk vandaag nog aandacht voor dat ‘heilig luieren’? Marieke Schouten (24) schreef een scriptie over ‘de rol van rust in de reformatorische traditie’. Ze ontdekte dat drukte gestimuleerd kan worden door de kerk. Want waar zijn we niet allemaal druk mee in de kerk? Er zijn gemeenteavonden, toerustingsavonden, commissies, gemeentedagen, verenigingen, doordeweekse preken… In een artikel op Puntuit.nl zegt Marieke: “Je ‘moet’ er min of meer aan mee doen. Je ‘moet’ vrijwilligerswerk doen. Je ‘moet’ goede boeken lezen en je ‘moet’ aan andere mensen over God vertellen.” (Bron: http://www.puntuit.nl/nieuws/stress-teistert-jongeren-van-nu-waar-vinden-ze-rust)

Moeten of mogen
Het zal allemaal heel goed en belangrijk zijn, maar een christenleven begint toch niet met ‘moeten’, maar met ‘mogen’ (genade)? Kunnen we nog stilzitten aan de voeten van de Heere Jezus, zoals Maria deed (Lukas 10:39)? Stilzitten aan Jezus’ voeten is geen verloren tijd. Het is juist tijd waarin je kunt drinken uit de enige Levensbron. Aan Zijn voeten besef je dat al onze drukdoenerij doodloopt in het stinkende moeras van de zonde. En ook hoe waar die woorden uit Johannes 15 zijn: “Zonder Mij kunt U niets doen.”

Verlang jij ernaar om in alle rust stil te staan bij Gods Woord? Naar een tijd van ontmoeting en ont-moeting: dat je even niets moet, maar er ruimte is om te leren over het wonder van genade? Een paar keer per jaar houden we interkerkelijke Bijbelstudieconferenties: weekends om tot rust te komen rondom Gods Woord en om andere jongeren te ontmoeten. Meer weten? Kijk op www.lcj.nl/16-27/bsc-+16 (16+) en www.lcj.nl/16-27/bsc-+23 (23+).

|

Ander actueel nieuws