Leer van de koeien!

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Leer van de koeien!

Weleens jezelf afgevraagd wat een koe nou eigenlijk doet de hele dag? Nou, een koe is aardig wat tijd kwijt aan kauwen. Als een koe gras eet, gaat ze daar eerst heel lang op kauwen. Daarna gaat dat gras door alle vier haar magen heen. Tussendoor haalt ze het weer naar boven en dan gaat ze er weer op kauwen. Pas als alle voedingstoffen eruit zijn, poept de koe het overblijfsel uit.

In Psalm 1:2 gaat het over het overdenken van Gods Woord. Eigenlijk is dat precies wat koeien doen met gras: het is 'kauwen' op Gods Woord. Je neemt het Woord tot je, overdenkt het. Opnieuw en opnieuw. Kauwen en herkauwen. Dan haal je écht de voedingsstoffen eruit.

Dat 'kauwen' is in deze tijd niet makkelijk. Je hebt er eigenlijk een rustig plekje voor nodig. Anders komen er te veel prikkels op je af: appjes, leuke filmpjes, foto's, noem maar op.
In Genesis 24:63 staat dat Isaak ’s avonds het veld in ging om – in de Engelse vertaling – 'to meditate'. Hij ging er bidden, mediteren, Gods Woord overdenken. Misschien geen gek idee om ook eens te doen? 's Avonds het veld in. En daar rustig bidden en 'kauwen' op Gods Woord. Desnoods tussen de koeien.

|

Ander actueel nieuws