Liefhebben op afstand

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Liefhebben op afstand

Het LCJ, een van de jongerenorganisaties van de Christelijke Gereformeerde Kerken, gaat actievoeren voor hun eigen jeugdwerk én het werk van Woord en Daad in Burkina Faso. De actieslogan dit jaar is: Liefhebben op afstand. De gemeentes worden o.a. geïnformeerd via een actieposter.

Burkina Faso is één van de armste landen van de wereld. Vooral in het noorden van het land is er vaak gebrek aan eten. Ook is de kwaliteit van het onderwijs niet goed, zijn er geen genoeg scholen en kinderen moeten vaak al vroeg een baantje zoeken om geld te verdienen. Annemarie Rozendal van Woord en Daad bezocht het land. Ze vertelt daarover: “Een vrouw vertelde mij dat ze tijdens een droge periode zo’n honger had, dat ze uit wanhoop bladeren begon te eten. Haar hele lichaam deed pijn. Dat vond ik heel confronterend. Ik bedacht: In de tijd dat ik mijn keukenkastjes vol had, was er iemand aan de andere kant van de wereld die geen eten had maar bladeren at…”

Naast de bezinning in de plaatselijke gemeenten over arm en rijk (o.a. via een themapakket) worden er regionale jongerenavonden gehouden door het land heen onder het thema ‘Durven delen’.

Drie CGK-jongeren, Lisa Hoogendijk (9 jaar, Dordrecht) – Peter Renes (15 jaar, Wouterswoude) – Frank de Winter (18 jaar, Sliedrecht), zullen regelmatig contact hebben met 3 jongeren van dezelfde leeftijden uit Burkina Faso, Zoé Guingane - Dabire Naawin Baonfu Sophie - Ilboudo Hyppofile (Ouagadougou). Dieudonne Kabore, hoofd sponsorafdeling CREDO (samenwerkingsorganisatie van Woord en Daad), hoopt in oktober op het Jeugdappel +16 te komen spreken.

Dit jaar is ook de gratis doneerbutton (0,25 cent per klik) op de actiesite weer mogelijk gemaakt door bedrijven. Meer informatie en de digitale actieposter zijn te vinden op www.liefhebbenopafstand.nl.

|

Ander actueel nieuws