Lil' Kleine doet het goed op refoschool

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Lil' Kleine doet het goed op refoschool

Wat zijn de laatste drie liedjes/songs die je hebt geluisterd? Voor de zomer vroegen we zo'n tachtig leerlingen op een reformatorische middelbare school om deze vraag te beantwoorden. Wat blijkt? Vooral Lil' Kleine is erg populair. Deze songs van hem werden vaak genoemd: 'Krantenwijk', '4x duurder' en 'Alleen'.

Daarnaast werd ‘Despacito’ van Luis Fonsi nog steeds veel beluisterd, evenals ‘Engeltje’ en ‘Me gabber’ van JeBroer. Andere songtitels die opvielen waren ‘Sex met die kale’ en ‘Rellen in de hel’.

In het populaire ‘Alleen’ zingt Lil’ Kleine:

“Als ik klim naar de top, klim jij dan met mij mee?
Als ik zing over wat God verbiedt, zing jij dan met mij mee?
Als ik meer dan honderd vragen had, denk jij dan met mij mee? \
Als ik nog precies twee glazen had, drink jij dan met mij mee?
Want ook ik ben soms alleen.”

Dat samen naar de top klimmen is met z’n vriendin Monica Geuze, een bekende blogster, niet helemaal gelukt. Vorig jaar gingen ze uit elkaar. “Het was heel lastig, omdat we allebei een groei doormaakten qua carrière”, vertelde Monica onlangs bij RTL over de break-up. “Ik met mijn vlogkanaal en hij met zijn muziek. Daar verander je ook wel door." Maar er speelde meer. Lil’ Kleine groeit door zijn vele hits uit tot een waar meisjesidool. Zijn fans doen er alles aan om indruk te maken op de rapper. En die verleidingen kan Lil’ Kleine niet weerstaan. Monica: "Dat wordt dan weer gefilmd en naar mij gestuurd.”

Twee werelden
Het lijkt of refojongeren steeds meer in twee werelden leven. Enerzijds de wereld van de kerk, de Bijbel, ‘oude schrijvers’ en christelijke conferenties. En aan de andere kant de wereld van Lil’ Kleine, hip hop, snapchat, seksdates, vlogs en noem maar op.

Hoe is die gespletenheid ontstaan? Hoe kunnen jongeren vandaag leren om te leven met een onverdeeld hart, uit de genade van Christus? Hoe kunnen opvoeders, docenten en leidinggevenden in de kerk echt een voorbeeld zijn voor jongeren? Hoe kunnen zij een ‘ander lied’ laten horen, een geluid dat harten raakt? Onmogelijk… of toch wel met hulp van de Geest? “Als ik zing over wat God geeft, zing jij dan met mij mee?”

|

Ander actueel nieuws