Actuele Bijbelstudieschets LCJ over orgaandonatie

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Actuele Bijbelstudieschets LCJ over orgaandonatie

Het LCJ heeft een speciale Bijbelschets (Handreiking Actueel) gemaakt over het thema orgaandonatie. Een actueel thema, waar alle jongeren mee te maken hebben of krijgen. Elke jongere die 18 jaar wordt, moet immers een keuze maken: Zal ik wel of geen bezwaar maken tegen het feit dat ik orgaandonor ben?

Het is een complexe vraag, die je op verschillende manieren kunt benaderen. Is orgaandonatie een Bijbelse ‘plicht’ of is het juist ‘verboden’ om orgaandonor te worden? Hoe maak je een goede, afgewogen keuze?

De Bijbel geeft bepaalde denkrichtingen aan die voor jongeren belangrijk zijn als het gaat om orgaandonatie. De Bijbelschets bevat een stukje informatieve tekst en een aantal vragen en stellingen. Aan de hand daarvan kunnen jongeren op de jeugdvereniging een avond met elkaar nadenken over de vraag of ze orgaandonor willen worden of juist niet.

Deze Handreiking Actueel is te bestellen via www.lcj.nl/webshop. Omdat het LCJ het belangrijk vindt dat jongeren aan de hand van de Bijbel nadenken over dit actuele thema, wordt deze uitgave aangeboden met een speciale actieprijs van € 0,50 per uitgave.

|

Ander actueel nieuws