Nog één keer vlammen? - Trouw in Second Love-tijdperk

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Nog één keer vlammen? - Trouw in Second Love-tijdperk

Ja, ze waren gelukkig getrouwd. Maar soms dacht hij wel: is dit het nou? Er was geen spanning meer. Een advertentie van overspelsite ‘Second Love’ prikkelde zijn fantasie. Hij wilde ‘nog één keer vlammen’. "Nou, dat heeft hij gedaan. Het was een steekvlam. En ik zit nu op de rokende puinhopen.”

Dat schreef ene Sophie in een open brief aan Erik Drost, oprichter van Second Love. Haar man had zeker niet de bedoeling om alles wat hij met zijn gezin had opgebouwd te verliezen. Ze waren al 35 jaar samen, hadden een fijn leven. Maar wel met de dagelijkse routine, met mooie en minder mooie momenten. Hij geloofde in Second Love als 'nieuwe impuls', als iets 'waar beiden in de relatie beter van worden'.

Maar het liep toch wat anders. Het was voor Sophie een ongelijke strijd. "Ik kon niet op tegen een vrouw die mijn man adoreerde, die hem in bed verwende, die tegen hem opkeek.” Sophie is trouwens geen SGP-vrouw. "Ik stem D66 en ben lid van de VPRO. Ik woon in een grote stad en ben een moderne, ruimdenkende vrouw. Maar voor mij is trouw belangrijk.”

En dat geldt niet alleen voor deze Sophie. Spreuken 3: 3 drukt het ons op het hart: "Dat de goedertierenheid en de trouw u niet verlaten; bind ze aan uw hals, schrijf ze op de tafel uws harten.” Liefde, trouw en toewijding vormen de bouwstenen van een gezonde samenleving. Deze bouwstenen zijn fundamenteel in het huwelijk, maar evengoed op de werkvloer en in vriendschapsrelaties.


Bovenstaande tekst is een deel van een artikel over 'trouw' dat Gertjan de Jong, communicatiemedeweker bij het LCJ, schreef voor De Wekker, het landelijk blad van de Christelijke Gereformeerde Kerken. Lees het volledige artikel.

|

Ander actueel nieuws