'Opgroeien met de Bijbel is niet normaal'

« Terug naar het nieuwsoverzicht

'Opgroeien met de Bijbel is niet normaal'

Je bent opgegroeid met de Bijbel en weet wat Kerst en Pasen betekenen. Normaal? Dieneke Blok (25) uit Randwijk beseft: allesbehalve. "Veel kinderen hebben nooit van God of de Bijbel gehoord. Hoe moeten zij het Woord dan doorgeven aan hĂșn kinderen?"

Dieneke is projectleider van Evangeliestek, een platform dat materiaal ontwikkelt voor kinderevangelisatie. Haar ervaring als basisschooljuf helpt om dat goed te doen. Ook heeft ze ervaringen met de praktijk, want Dieneke is betrokken bij kinderevangelisatie vanuit de hervormde gemeente Randwijk.

"Kinderen zijn ontvankelijk voor het Evangelie. Je zou kunnen denken dat het Evangelie te moeilijk is voor kinderen die nooit van Jezus hebben gehoord en niet weten wat een Bijbel is. Maar het is mooi om te zien dat niet-kerkelijke kinderen naar Bijbelvertellingen luisteren; vol aandacht en met honger naar meer. Ze voelen aan dat het niet zomaar verhalen zijn. Degene die het vertelt, wil hun iets leren, beseffen ze.”

Voor Dieneke staat het als een paal boven water: kinderen zijn het waard om te horen van het allerbelangrijkste voor hun leven. "Er komt zo veel op hen af dat geen redding biedt. Maar Gods Woord geeft perspectief voor de toekomt. Het gaat om het doorgeven van de boodschap: redding voor het verlorene door Jezus alleen.”

Op de basisschool waar Dieneke werkt, is zo’n 40 procent van de kinderen niet-kerkelijk. "Ik vind het mooi om de kinderen, kerkelijk en niet-kerkelijk, het Evangelie mee te geven. Ik merk dat kinderen het fijn vinden om te luisteren en te zingen. Een meisje ontdekte bij haar opa en oma een Bijbel. Ze mocht hem meenemen en ze leest er nu uit. Omdat ze meer wil leren over God.”

Lees het hele artikel op de website van Puntuit.

|

Ander actueel nieuws