Terugblik Kinderappel -12 2014

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Terugblik Kinderappel -12 2014

Op 10 en 17 mei kwamen we met zo’n 1000 kinderen, leiding en ouders bij elkaar op het 5e Kinderappel -12 in Urk en Noordeloos. We kijken terug op mooie en fijne morgens waarin we hebben gehoord en nagedacht over het thema: ‘Ruilen met een slaaf?!’

Hoe is het eigenlijk om te ruilen met een slaaf? Dat was de vraag die centraal stond. In de opening ervaren een aantal kinderen het hoe het is om gebonden te lopen of te werken. Ds. A.C. Uitslag en Ds. P.W.J van der Toorn stonden bij deze vraag stil tijdens de Bijbelse vertelling. Want zou je nu willen ruilen met een rijk man of een sportheld? Of met Onesimus, de slaaf bij Filemon in Kolosse? Een slaaf kon vrij worden. Ook wij hebben die mogelijkheid, echt vrij te zijn.

We leerden en zongen dan ook de tekst uit Joh. 8: 36: ‘Indien dan de Zoon u zal vrijgemaakt hebben, zo zult u werkelijk vrij zijn’. Bij het spel werden we even echt ‘gebonden’, en moesten zo letters naar elkaar overbrengen waar een woord uitkwam.

Matthanja Middelkoop en Peter Aangeenbrug namen ons mee in het spannende verhaal van Oom Ton als slaaf bij een slechte meester. Samen hebben we deze morgen heerlijk gezongen. Na afloop kreeg iedereen als herinnering een geduldspelletje mee waar twee stukjes staal aan elkaar vast zitten. Het is de bedoeling deze los te krijgen. Dit werd mogelijk gemaakt door Merwe management en advies uit Sliedrecht.

Van de bijeenkomst (Noordeloos) is een videoverslag gemaakt dat je onderaan deze pagina en bij 'beeld en geluid' kunt bekijken. Daar kun je ook de foto's nog een keer bekijken en de toespraken beluisteren!

|

Ander actueel nieuws