Terugblik op BSC +23 - De rechtvaardige zal leven!

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Terugblik op BSC +23 - De rechtvaardige zal leven!

De rechtvaardige zal leven! Dat was het terugkomende thema in het boekje Habakuk tijdens de Bijbelstudieconferentie van 27-30 november 2015. Gezelligheid en ontspanning gecombineerd met persoonlijke en diepgaande gesprekken.

Met ruim 100 jongeren en een open Bijbel hebben we dit weekend doorgebracht. Vrijdagavond werd de toon gezet met een persoonlijk en ontspannen kennismakingsspel. Een gezellige zaal met kaarsjes, slingers en vooral hele fijne mensen zorgden al snel voor een goede en open sfeer.

Ds. J. van Walsem verzorgde een lezing over het eerste deelthema: Habakuk en zijn klacht. Het boekje Habakuk wordt ook in onze tijd, uiterst actueel. Zeker als we kijken op de omstandigheden om ons heen, kan ons de waarom-vraag bekruipen. Belangrijk is waar we met deze vraag heen gaan, Habakuk luidt namelijk de noodklok bij de HEERE.

Zaterdagmorgen luisterden we naar Ds. J. Westerink. Hij gaf onderwijs over de Gods antwoord aan Habakuk. Hoe God tegen Habakuk zegt: 'Verwonderd u!' Want ik gebruik een 'terroristisch' volk om mijn volk te straffen, om ze zo opnieuw te wijzen op wie God is en wil zijn. Gods werk roept dan ook op tot verwondering, of tot fel verzet. Dwars door de aanvechtingen heen klinkt het 'Mijn God op wie ik bouwde'. Habakuk staat middenin de wereld en heeft een antwoord wat de wereld niet heeft.

Na een vrije middag hebben we 's avonds onder leiding van ds. H. de Graaf op een interactieve manier stil gestaan bij Habakuk 2. Daar valt de scheiding tussen gelovig en ongelovig. Want de rechtvaardige zal door het geloof leven en ontvangt een heerlijk perspectief. Zoals een sporter zijn conditie traint, zo mogen wij ons trainen en oefenen in het geloof. Aan het eind van hoofdstuk 2 klinkt het ook: 'Zwijg, weest stil voor Zijn aangezicht, heel de aarde! Want heilig is de Heere!'

Zondagmorgen waren we te gast in Zeist. Ds. G.J. Post preekte over de aankondiging van de komst van God, om de aarde te richten. De keerzijde van de oordelen is de verlossing van Zijn volk. Wie vergeving gevonden heeft in het werk van de Borg mag met opgeheven hoofd uitzien naar Zijn komst.

Zondagmiddag is er gezongen in het kerkje van Lage Vuursche en kerkten we daarna in Eemdijk, waar ds. A.D. Fokkema preekte over het slot van het boekje Habakuk. Er is schrik over het oordeel, voor zowel Gods vijanden als Zijn kinderen. Maar te midden van het gebrek zien we Habakuks vertrouwen en vreugde in het heil. Nochtans..., ondanks mijn eigen misère wil God mij in Christus schenken wat ik zelf nooit en te nimmer hebben zal. Wie in dat geloof leeft verheugt zich met Habakuk in het heil van de Heere. Christus zelf kan en wil daarin alleen een krachtbron zijn!

We sloten de conferentie af met de woorden uit Openbaring 22: 12-21 waar God zelf Zijn woord bevestigt met het machtige perspectief, dat Hij komt om Zijn Koninkrijk volmaakt te stichten. Onderaan dit nieuwsbericht en onder beeld en geluid zijn de foto's te vinden en de lezingen terug te luisteren. We hopen je op de op één van de volgende conferenties weer te ontmoeten met een nieuw thema, nieuwe kans, maar zelfde sfeer... Houdt de website in de gaten.

Foto's BSC +23 - november 2015

Opnamen BSC +23 -- november 2015

|

Ander actueel nieuws