Toerustingsavond over gebed en kinderevangelisatie

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Toerustingsavond over gebed en kinderevangelisatie

Bidden is geen ritueel, maar wandelen met God, zo stelde evangelist Jan-Dirk Liefting op een toerustingsavond van Evangeliestek. "Alle dingen die in ons hart en in onze gedachten opkomen, mogen we bij de Heere Jezus brengen."

Voor het evangelisatiewerk is het belangrijk om de achtergrond en de cultuur van kinderen te kennen, zo benadrukte Liefting. Het maakt bijvoorbeeld verschil of kinderen weinig tot niets van de Bijbel afweten of dat ze enige kennis hebben van verhalen uit de Bijbel, van bidden of van geestelijke liederen.

Liefting gaf de kinderwerkers mee om eenvoudige woorden te gebruiken in het gebed. "Niets is vervelender voor het kind als het zelf wil leren bidden maar niet begrijpt wat er gezegd moet worden."

D.V. woensdag 21 februari is er nog een avond van Evangeliestek over het thema 'Met lege emmers naar de Bron - Gebed als dragende kracht in het kinder(evangelisatie)werk'. Deze wordt gehouden in Sommelsdijk. Eefje van de Werfhorst, docent Godsdienst aan de Driestar Hogeschool, zal dan spreken. Ga voor meer info naar www.evangeliestek.nl/toerustingsavond.

|

Ander actueel nieuws